Snooker

Un iranian va juca in premiera la Crucible. A mers pe sarma in Ziua Judecatii

Sursă foto: twitter.com/livesnooker

Hossein Vafaei este numele primului jucator din Iran calificat pe tabloul principal la Campionatul Mondial.

Iranul devine astfel a 20-a tara din lume in istoria celui mai important turneu de snooker din calendarul competitional.

Aceasta dupa ce Hossein Vafaei l-a invins in turul al patrulea si ultimul al calificarilor pe chinezul Lei Peifan, cu 10-9, la capatul unui frame decisiv cu o rasturnare spectaculoasa de scor.

Jucatorul chinez a avut prima sansa si a adunat un break de 61 de puncte cand a ratat bila rosie de meci si calificare pe tabloul principal.

Vafaei n-a profitat de prima sansa avuta, ratand la randul sau o rosie la buzunarul superior drept.

Chinezului i-a tremurat din nou mana si a doua oara iranianul nu l-a mai iertat, inchizand masa cu un spectaculos break de 68 de puncte.

Intr-o alta partida din Ziua Judecatii, asa cum este cunoscuta ultima zi a calificarilor pentru Crucible, galezul Matthew Stevens a revenit de la 7-8 si l-a invins pe englezul Ali Carter, cu 10-8.

Cu acelasi scor l-a invins si galezul Jamie Clarke pe fostul campion mondial Graeme Dott din Scotia, dar si thailandezul Noppon Saengkham pe englezul Robert Milkins.

Cel mai slab clasat jucator calificat pe tabloul principal de la Crucible este galezul Jackson Page, locul 90 mondial, care a trecut de englezul David Grace, cu 10-6.

Englezii Liam Highfield si Chris Wakelin au obtinut victorii cu acelasi scor, 10-7, in fata chinezului Yuan Sijun, respectiv englezului Jimmy Robertson.

David Gilbert a fost primul jucator trecut de Ziua Judecatii, dupa un 10-3 fara emotii in fata lui Anthony Hamilton.

Lista jucatorilor calificati pe tabloul principal este completata de urmatorii:

Ashley Hugill, Ding Junhui, Stephen Maguire, Michael White, Thepchaiya Un-Nooh, James Jones, Lyu Haotian si Scott Donaldson.

Cei 16 din calificari vor juca in primul tur la Crucible contra primilor 16 jucatori ai lumii.

Tragerea la sorti are loc joi la Sheffield.



Un iranian va juca in premiera la Crucible. A mers pe sarma in Ziua Judecatii