Snooker

Un chinez de 19 ani la un pas sa-l elimine pe Ronnie O'Sullivan la Openul Englez

Zhao Xintong, un jucator chinez in varsta de doar 19 ani si aflat la primul sau sezon ca profesionist, l-a condus pe Ronnie O'Sullivan, cu 3-2, si nu mult a lipsit sa-l elimine pe cvintuplul campion mondial inca din turul doi la Openul Englez de la Manchester.

Clasat pe locul 93 in ierarhia mondiala, Zhao a inceput meciul cu un break fabulos de 130 de puncte prin intermediul caruia a inchis masa.

O'Sullivan l-a privit tot timpul relaxat si cumva admirativ din scaunul sau, dupa care a egalat scorul in urma unui frame fara glorie, pentru a trece apoi la conducere (2-1) cu un break de 85 si inchidere de masa.

Chinezul s-a dovedit neiertator cu O'Sullivan de cate ori l-a prins pe englez ratand si astfel trecea la conducere cu doua frame-uri legate. Mai intai a egalat la doi cu un break de 107 puncte, iar apoi a reusit a doua inchidere de masa in fata lui Ronnie cu un 80. Aceasta dupa ce O'Sullivan avusese prima sansa, dar ratase o bila la buzunarul de mijloc punand capat break-ului la 50 de puncte.

Cu spatele la zid, Ronnie a trait periculos in frame-ul sase pe care l-a castigat in cele din urma la mare lupta si a trimis meciul in decisiv.

Zhao a ratat deschiderea si a lasat pozitie la buzunarul de mijloc, iar O'Sullivan si-a construit un break de 62 de puncte. Nu a reusit sa castige jocul dintr-o singura vizita la masa, dar presiunea si-a spus cuvantul si Zhao avea sa rateze o bila rosie la buzunarul stang, decisiva pentru soarta partidei.

O'Sullivan trece cu mari emotii in turul 3, unde il va intalni miercuri de la ora 15:00 pe conationalul sau englez Chris Wakelin. Acesta a dispus de scotianul Anthonny McGill, cu 4-1.

Pentru Zhao a fost primul meci televizat in Regat si cu siguranta nu va uita prea curand ca i-a facut doua break-uri de peste o suta lui O'Sullivan si l-a condus pe acesta, fiind foarte aproape de o victorie istorica.

Intr-un meci disputat in paralel, Judd Trump a trait la fel de periculos in fata amatorului Jamie Bodle, pe care l-a invins, cu 4-3, nu inainte de a fi si el condus cu 2-0 si 3-2. Bodle trecuse in primul tur la pas de galezul Matthew Stevens, fost dublu finalist la Crucible, cu 4-1. Trump joaca in turul 3 contra lui Martin Gould.

foto: Cezara Paraschiv/European Masters



Un chinez de 19 ani la un pas sa-l elimine pe Ronnie O'Sullivan la Openul Englez