Snooker

Un 147 fabulos reusit de Higgins la Openul Irlandei de Nord

John Higgins este de departe cel mai in forma jucator de snooker al momentului si scotianul de patru ori campion mondial a marcat momentul de varf printr-un break maxim de 147 de puncte la Openul Irlandei de Nord in turul secund.

Higgins l-a invins fara probleme pe englezul Sam Craigie, numarul 89 mondial, cu 4-1, dupa un meci in care a reusit trei break-uri de peste o suta de puncte.

"Vrajitorul din Wishaw" a inceput in forta, cu break-ri de 137 si 130 in doua doua inchideri succesive de masa, pentru ca in frame-ul final sa dea marea lovitura cu break-ul maxim de 147 de puncte.

Pentru Higgins este al optulea break maxim reusit in cariera si pentru acesta va fi recompensat cu 15.000 de lire sterline.

Higgins reusise primul sau 147 la Cupa Natiunilor din 2000. Din 2012 de la Campionatul Regatului Unit scotianul nu-si mai trecuse in cont break-ul maxim.

In alta ordine de idei, alti doi jucatori au avut tentative de 147 pana acum la Openul Irlandei de Nord. Mai intai Kyren Wilson a ratat ultima rosie de pe masa in primul frame al meciului castigat in fata lui Hammad Miah, cu 4-2, pentru ca tot miercuri Peter Ebdon sa rateze lovitura la bila galbena dupa ce ramasese intr-o pozitie dificila in frame-ul cinci.

La randul sau, Higgins a avut trei lovituri extrem de grele in drumul spre 147. Doua rosii jucate cu lovituri de distanta la buzunarul galben, iar ultima rosie pe care a ales sa o joace cu manta inainte la buzunarul de mijloc din partea stanga. O lovitura senzationala care a smuls aplauze furtunoase.

In tot acest timp vremea ostila de la Belfast a facut ca acoperisul centrului expozitional care gazduieste meciurile turneului sa tremure din toate incheieturile.



Un 147 fabulos reusit de Higgins la Openul Irlandei de Nord