Snooker

Trump triumfa in fata lui O’Sullivan intr-o spectaculoasa finala la Openul Irlandei de Nord

Sursă foto: twitter.com/WorldSnooker

Englezii Judd Trump si Ronnie O’Sullivan au oferit un spectacol de zile mari, duminica, in finala Openului Irlandei de Nord de la Belfast, turneu din seria Home Series of Nations in circuitul mondial profesionist de snooker.

Trump l-a invins pe marele O’Sullivan, cu 9-7, trecandu-si in palmares al noualea turneu de puncte din carira si prin care i-a egalat pe John Parrot si Peter Ebdon. Trump nu mai castigase un turneu din 2017, cand si-a aparat trofeul la Mastersul European gazduit de Lommel (Belgia).

Pentru Trump este a patra finala castigata in fata lui O’Sullivan, una dintre acestea fiind in octombrie 2016 la Bucuresti cu ocazia primei editii a Mastersului European.

O’Sullivan mai pastreaza doar o victorie avans in fata lui Trump la general (10-9).

La randul sau, Ronnie a disputat a doua finala consecutiva, dupa ce in urma cu doar sapte zile se impunea la Campionul Campionilor din Coventry (Anglia).

Finala de la Belfast a fost una extrem de echilibrata, prima sesiune terminandu-se la egalitate, scor 4-4, dupa ce niciunul dintre jucatori nu a condus cu mai mult de un frame.

Echilibrul s-a pastrat si dupa prima repriza a sesiunii decisive (6-6). O’Sullivan a trecut apoi la conducere dupa un break de 134 de puncte si parea in controlul partidei pentru o desprindere decisiva.

Trump a raspuns insa cu trei frame-uri la rand trecandu-si in palmares trofeul dedicat memoriei lui Alex Higgins si cecul in valoare de 70.000 de lire sterline.



Trump triumfa in fata lui O’Sullivan intr-o spectaculoasa finala la Openul Irlandei de Nord