Snooker

Trei campioni mondiali in doua semifinale grandioase la European Masters de la Bucuresti

Primul turneu profesionist de snooker gazduit de Romania, European Masters, a ajuns in faza semifinalelor si nici ca se putea o distributie mai spectaculoasa de atat, cu nu mai putin de trei campioni mondiali si un Judd Trump in mare forma.

Semifinalele se vor disputa dupa sistemul cel mai bun din 11 frame-uri, adica primul la sase, cu incepere de la ora 13, cand in arena vor intra Mark Selby si Judd Trump, doi jucatori cu stiluri diferite.

Calculat, rabdator si extrem de atent la fiecare detaliu, Selby are de aparat onoarea primului loc pe care il ocupa in clasamentul mondial, dar si prestigiul pe care i-l ofera titlul mondial cucerit chiar in acest an la Crucible.

De cealalta parte se va afla Trump, considerat de multi adevaratul urmas al lui Ronnie O’Sullivan, un jucator exploziv, uneori temperamental, pentru care nu exista notiunea jocului de asteptare.

Asadar o prima semifinala a contrastelor in care Selby porneste ca favorit, dar care ramane deschisa oricarui rezultat prin prisma formei pe care Trump a aratat-o mai ales in sfertul de finala in care l-a invins fara drept de apel pe John Higgins.

De 22 de ori s-au mai intalnit pana acum Selby si Trump, iar cel supranumit “Bufonul din Leicester” s-a impus in 12 ocazii. In acest an au fost trei dispute, toate in Championship League, iar Selby a castigat de doua ori.

Meciul dintre Selby si Trump va fi arbitrat de conationalul nostru Alex Crisan, primul arbitru din Romania ajuns sa oficieze la acest nivel in snookerul mondial.

[news-121333]

In a doua semifinala, de la ora 19:00, se vor intalni Ronnie O’Sullivan, de departe campionul publicului de la Bucuresti, si “Fulgerul de la Antipozi” Neil Robertson, cel care a fost serios perpelit in sferturi de extrem de lentul Anthony McGill, pe care multi s-au grabit chiar sa-l compare cu mult mai ilustrul sau coleg de circuit Peter Ebdon.

Va fi a 19-a intalnire intre O’Sullivan si Robertson si prima dupa cea programata in acest an in finala Openului Galez, unde Ronnie a dispus de Neil, cu 9-5. Aceasta dupa ce australianul ii administrase englezului un sever 6-1 in semifinalele Mastersului londonez din 2015.

Ronnie O’Sullivan a ajuns in semifinale la European Masters de la Bucuresti cu un singur break de peste o suta de puncte si acela reusit in frame-ul final al sferturlui disputat in compania lui Mark Davis.

“Racheta” a aratat in aceasta saptamana ca poate castiga frame-uri si meciuri din mai multe vizite la masa, fara a risca cu orice pret obtinerea unui break decisiv.

sursa foto: facebook.com/EuropeanMastersOfficial



Trei campioni mondiali in doua semifinale grandioase la European Masters de la Bucuresti