Snooker

Surpriza la Antipozi: Burnett l-a eliminat pe liderul mondial Selby

Scotianul Jamie Burnett a produs marea surpriza a Openului Australiei, miercuri, când l-a eliminat din competitie pe liderul mondial, englezul Mark Selby.

Burnett, clasat pe locul 37 mondial, s-a impus cu scorul de 5-3 dupa un meci foarte bun. Scotianul a condus cu 3-1 la pauza cu un break de 69 de puncte, însa Selby a redus din diferenta la reluare printr-un break de 83 de puncte în al cincilea frame.

La 4-3 pentru Burnett scotianul s-a distantat la 71-0 pe tabela dupa doua vizite la masa si un break de 61 de puncte. Dupa ce a ratat lovitura la bila neagra, moment în care pe masa mai erau trei bile rosii, Burnett a crezut ca Selby vine sa-i strânga mâna si ca meciul este gata.

Numai ca cel supranumit ”Bufonul din Leicester” nu a cedat fara lupta si a revenit la masa desi avea de recuperat nu mai putin de cinci break-uri.

Primele doua au fost obtinute relativ usor dupa ratari ale Burnett, dar în cele din urma englezul nu a reusit de imposibilul si Burnett s-a impus cu 5-3.

Openul Australiei de la Bendingo este dotat cu premii totale în valoare de 435.000 de dolari.

Victoria lui Burnett a fost a doua surpriza din actuala editie a Openului Australiei dupa ce cu o zi în urma Matthew Selt îl eliminase pe Stuart Bingham, câstigatorul din 2011.

Burnett va juca în optimi cu Marco Fu, jucator care a trecut de Joe Perry cu 5-1.

Într-o alta partida dar care a contat pentru optimile de finala, Shaun Murphy l-a învins fara probleme pe Tom Ford, cu 5-1, în timp ce Stephen Lee i-a administrat lui Jamie Cope un aspru 5-2. Lee a reusit brea-uri de 126, 71 si 59 de puncte.



Surpriza la Antipozi: Burnett l-a eliminat pe liderul mondial Selby