Snooker

Stephen Hendry, invins la revenirea in snooker dupa 9 ani. A reusit singurul break de peste 100 al meciului!

Sursă foto: captura tv Eurosport

De sapte ori campion mondial, Stephen Hendry a disputat, marti seara, primul sau meci in circuitul mondial profesionist dupa o pauza de noua ani.

S-a intamplat in primul tur la Gibraltar Open contra englezului Matthew Selt, jucator care s-a impus cu 4-1 intr-un meci disputat dupa sistemul cel mai bun din sapte frame-uri.

Hendry a inceput cu un fault negasind o bila rosie din apropierea pachetului la o lovitura de siguranta. Ulterior a reusit un break de 38 de puncte, dupa ce Selt deschisese cu un 36. Selt a castigat in cele din urma jocul inaugural dintr-un total de trei vizite la masa.

3226 de zile de la ultimul meci oficial

In varsta de 52 ani, Hendry a egalat scorul cu un break de peste o suta de puncte (107), al 776-lea din cariera si primul dupa noua ani. O evolutie incantatoare care a oferit imaginea acelui Hendry care a scris pagini din istoria snookerului.

Selt a facut 2-1 dupa break de 65 la prima vizita la masa urmat de un altul de 50. Hendry a avut o sansa, dar n-a reusit decat un punct si a pierdut pozitia dupa o lovitura aproape imposibila cu neagra jucata la buzunarul de mijloc din partea stanga.

La 3-1 si 41-4, Selt se afla in controlul mesei cand a comis un fault neasteptat, atingand cu mana o bila rosie. O sansa de care Hendry n-a reusit sa profite. Doar sase puncte obtinute de scotian inainte de a pierde bila alba prin ratarea spargerii pachetului de la bila albastra.

De la break-ul de 107 puncte pana la finalul meciului, in urmatoarele trei frame-uri, Hendry n-a reusit mai mult de 12 puncte.

La Hendry s-a vazut, fara doar si poate, lipsa meciurilor oficiale in picioare, dar si Selt s-a ridicat la nivelul renumelui adversarului nelasandu-i scotianului prea multe sanse.



Stephen Hendry, invins la revenirea in snooker dupa 9 ani. A reusit singurul break de peste 100 al meciului!