Snooker

Stefan Ilinca castigator la STAR Snooker Open. Printre participanti si un jucator de doar 9 ani!

Finala inedita la STAR Snooker Open, competitie organizata de Real Snooker Tour, intre craioveanul Stefan Ilinca si pitesteanul Constantin Mateescu, doi jucatori prezenti in premiera in ultimul act al unei competitii desfasurata sub egida RST.

Dupa o zi maraton in care ambii ambii jucatori ajunsin in ultimul act au disputat nu mai putin de trei meciuri, finala a fost castigata de Stefan Ilinca, scor 3-1.

Ilinca, jucator al carui cel mai mare break din cariera este de 71 puncte, furnizase surpriza in semifinale prin eliminarea favoritului Rares Sinca, unul dintre cei mai valorosi jucatori romani ai momentului. A fost inregistrat de asemenea un 3-1 pe tabela de marcaj.

In cealalta semifinala, Mateescu (n.r. - jucator cu break de 68 in palmares) a trecut de bucuresteanul Paul Croitoru, cu 3-0, dupa un meci mai scurt.

Mateescu a castigat primul frame al finalei, dar apoi s-a vazut egalat si condus dupa un joc al treilea extrem de echilibrat si pe care acesta la cedat in cele din urma fiind nevoit sa recupereze mai multe snooker.

Jocul al patrulea, care avea de altfel sa fie si ultimul al acestei etape inaugurale din 2019, nu a fost lipsit de drama specifica snookerului Mateescu ratand bila neagra la buzunarul stang.

O lovitura care, daca ar fi fost reusita, trimitea finala in frame-ul decisiv unde se putea intampla orice, ambii jucatori fiind realmente sleiti de puteri dupa o zi maraton.

Prima etapa a Real Snooker Tour Championship 2019 s-a intins pe durata a patru zile, la competitia de tip "Open" participand un numar de 41 de competitori din toate colturile tarii.

Printre acestia l-am remarcat si pe David Goajga, de departe cel mai tanar dintrei participanti, un jucator in varsta de doar 9 ani si jumatate.

In pofida varstei extrem de fragede, Goajga a reusit sa treaca un tur, ajungand in faza optimilor, cu victorie obtinuta asupra lui Dragos Calin, scor 3-2, dupa ce a fost condus cu 2-1.

Tanarul jucator a reusit in acel meci si un break de 27 de puncte, cifra la care cu greu ajung jucatori amatori care practica snookerul la nivel de hobby de peste un deceniu.

Onlinesport.ro a stat de vorba cu David Goajga, o mare speranta a snookerului romanesc, acesta marturisindu-ne ca are drept etalon un break de 33 de puncte si practica snookerul de aproape trei ani, mai precis de la deschiderea Century Snooker Academy.

De retinut ca cel mai mare break al turneului desfasurat intre 17 si 20 ianuarie a fost de 71 de puncte si i-a apartinut lui Rares Sinca.

Urmatoarea turneu organizat de Real Snooker Tour este programat in perioada 15-17 februarie in acelasi loc, Century Snooker Academy din Bulevardul Doamna Ghica, Nr.167, Bucuresti.Stefan Ilinca castigator la STAR Snooker Open. Printre participanti si un jucator de doar 9 ani!