Snooker

Snookerul mondial are un nou lider dupa 49 de luni!

Sursă foto: https://twitter.com/WorldSnooker/

Mark Selby a fost detronat din fotoliul de lider al clasamentului mondial in snooker dupa victoria obtinuta de Ronnie O’Sullivan la finala Coral Tour Championship, turneu care nu s-a vazut in Romania.

O’Sullivan l-a invins pe australianul Neil Robertson, cu 13-11, si a ridicat deasupra capului al treilea titlu in acest sezon, dupa Campionatul Regatului Unit si Campionatul Players. Pentru O'Sullivan acesta este al 36-lea turneu de puncte al carierei.

In semifinale, O'Sullivan il invinsese pe Judd Trump, cu 10-9, la ultima bila neagra, dupa ce fusese condus cu 6-2 si 8-5.

Ronnie O'Sullivan ajunge astfel la 904.500 lire sterline bani obtinuti in acest sezon si poate deveni primul jucator din istoria snookerului care sa incaseze un milion de lire sterline intr-un sezon.

Pentru aceasta O’Sullivan are nevoie de o prezenta in semifinalele Campionatului Mondial de luna viitoare, urmatorul turneu la care va participa si cel in urma caruia va cadea cortina peste sezonul 2018/2019.

Mark Selby era liderul clasamentului mondial de la Mastersul German din 2015, iar pana la duminica seara la finala dintre O’Sullivan si Robertson cel supranumit “Bufonul din Leicester” a adunat 1506 zile pe primul loc.

O’Sullivan a ajuns numarul unu mondial pentru a patra oara in cariera si prima data dupa 2010!



Snookerul mondial are un nou lider dupa 49 de luni!