Snooker

Snookerul ajunge in Arabia Saudita pentru un contract urias

Barry Hearn a dat lovitura dupa ce s-a inteles cu autoritatile din Arabia Saudita pentru un contract valabil urmatorii zece ani.

Din 2020 capitala Ryadh va gazdui un turneu de puncte cu 128 de jucatori care va purta titulatura de Mastersul Arabiei Saudite.

Premiile puse la bataie vor insuma 2.5 milioane de lire sterline pe editie vreme de un deceniu, iar castigatorul va incasa un cec in valoare de 500.000 de lire sterline.

Cu alte cuvinte, castigatorul din Arabia Saudita ajunge sa egaleze castigatorul Campionatului Mondial la capitolul bani.

Barry Hearn a incheiat afacerea fiind prezent la Ryadh pentru meciul de box dintre Anthony Joshua si Andy Ruiz jr, meci al carui promotor a fost Eddi Hearn, fiul lui Barry.

La turneul din Arabia Saudita vor participa 128 de jucatori, cei mai buni 32 din lume urmand a intra in competitie din turul al 3-lea incepand.

Snookerul nu se va afla la prima aventura in Orientul Mijlociu, in anii 90 existand un Clasic al Dubaiului, pentru ca mai aproape de zilele noastre sa fie incercata fara prea mult succes si pista unei competitii in Bahrain.

Prima reactie a liderului si campionului mondial in exercitiu Judd Trump a fost cat se poate de sugestiva: “Wow”.

Mastersul Arabiei Saudite se va disputa in luna octombrie.



Snookerul ajunge in Arabia Saudita pentru un contract urias