Snooker

Shaun Murphy il invinge pe Stuart Bingham in joc decisiv pentru titlu la Marele Premiu

Finala suta la suta englezeasca pe pamant galez intre Shaun Murphy si Stuart Bingham, duminica seara, la Marele Premiu gazduit de localitatea Llandundo.

Un meci castigat de Murphy in urma jocului decisiv, cu 10-9, dupa ce fostul campion mondial a condus cu 4-1 si a incheiat prima sesiune in deficit, scor 4-5.

Bingham, campionul mondial in exercitiu, s-a distantat la doua frame-uri dupa castigarea primului joc al sesiunii decisive (6-4), insa Murphy a revenit pe tabela si a egalat dupa 12 frame-uri din totalul de 19 programate.

Bingham a mai condus o data, cu 7-6, dupa care Murphy a preluat conducerea in urma unui frame 17 castigat cu cel mai mare break al finalei (120 puncte).

Cel supranumit "Magicianul" s-a vazut egalat la noua si finala ajungea intr-un decisiv adjudecat de Murphy cu 72-0 la punctele de pe tabela. Pentru Bingham a fost al doilea decisiv la rand, dupa ce in semifinale trecea de Joe Perry, cu 6-5.

Pentru Murphy este primul turneu de puncte castigat in ultimii doi ani si al saselea din 12 carierei disputate. Cu aceasta ocazie Murphy ii egaleaza la numarul de titluri majore pe Mark Selby si Ken Doherty.

De cealalta parte, Bingham ajunge la trei finale pierdute din cele sase disputate, iar in luna aprilie va incerca sa-si apere titlul cucerit in 2015 la Crucible.

Murphy a fost recompensat cu 100.000 de lire sterline pentru titlul obtinut, in timp ce Bingham s-a ales cu 35.000.



Shaun Murphy il invinge pe Stuart Bingham in joc decisiv pentru titlu la Marele Premiu