Snooker

Shaun Murphy il elimina pe Mark Selby de la Masters in joc decisiv

Editia din acest an a turneului Masters de la Londra a debutat cu un meci superb intre englezii Shaun Murphy si Mark Selby, campionul mondial in exercitiu si triplu castigator la Masters.

Selby a debutat in forta cu un break decisiv de 100 de puncte, dupa care a pierdut cinci frame-uri la rand si a ajuns pe marginea prapastiei.

Murphy a controlat partida, iar in frame-ul al treilea, la 1-1, a inclinat balanta cu un frame de 92 de puncte. “Magicianul” s-a distantat apoi inaintea pauzei cu un frame de 54 de puncte.

Un recuperator prin excelenta si un jucator de cursa lunga consacrat, Selby a inceput cursa de urmarire a lui Murphy si a fortat trimiterea meciului in frame-ul decisiv.

Mai intai Selby a reusit un break de 120 de puncte, cel mai mare al meciului, in frame-ul opt (3-5), dupa care s-a apropiat la 4-5 cu un break de 54 de puncte castigat in extremis.

In decisiv s-a ajuns dupa un frame zece adjudecat de Selby cu break de 92 de puncte.

Selby a avut prima sansa la castigarea meciului, dar a ratat spargerea pachetului, dupa care Murphy l-a prins pe “Bufonul din Leicester”  in mai multe snookere.

In cele din urma Murphy a castigat, desi Selby, asa cum se spune, a jucat de toti banii pana la ultima bila rosie aflata pe masa.

Murphy joaca in sferturi cu invingatorul meciului Judd Trump-Stephen Maguire, partida care va avea loc luni.

Duminica seara este programat al doilea meci al zilei intre Stuart Bingham si Marco Fu.



Shaun Murphy il elimina pe Mark Selby de la Masters in joc decisiv