Snooker

Sfatul lui Ronnie O'Sullivan: "Nu va apucati de snooker"

De cinci ori campion mondial, jucatorul englez Ronnie O'Sullivan a transmis un mesaj cu privire la cei care urmaresc o cariera in snooker, sportul care i-a adus faima si gloria in activitatea sa profesionala.

Chiar daca admite ca iubeste inca sa joace snooker, Ronnie spune ca nu ar recomanda nimanui sa se apuce de acest sport ca si activitate de zi cu zi.

"Nu o face. Acesta e sfatul pe care l-am dat fiului meu. Pune tacul deoparte si mergi sa joci golf sau tenis. Stai departe de sportul asta", a spus O'Sullivan intr-un interviu acordat site-ului irlandez rte.ie

Sport solitar

"Este un sport foarte solitar. Un sport foarte tehnic si mental. Este mult de munca pentru recompense nu foarte mari comparativ cu atletismul, tenisul, golful sau sporturile motorizate", a adaugat marele jucator englez.

Ronnie O'Sullivan este unul dintre cei 16 jucatori care vor participa la Masters incepand cu 15 ianuarie, insa acesta crede ca snookerul si-a pierdut din popularitatea pe care o avea in anii 80.

"Nu mai este ce a fost in anii 80. Era sportul in care iti doreai sa activezi, acum sporturile atractive sunt fotbalul, tenisul, golful, atletismul, sporturile cu motor, rugbyul, boxul sau cricketul. Cu greu snookerul face astazi prima pagina. Oamenii se uita la snooker pentru ca-l iubesc, dar daca privesti la sponsori iti dai seama ca nu mai este ce a fost candva", considera Ronnie.

Inca se bucura de snooker

"Imi place sa joc si sa concurez, desi nu mai sunt la fel de activ cum eram, dar inca imi aduce satisfactie. Cred ca sunt un caracter diferit de, sa spunem, Steve Davis sau Stephen Hendry. Pentru ei conta doar sa castige. Si mie imi place sa castig, dar ma bucur sa si joc. M-am bucurat de snooker uneori mai mult cand nu am castigat. La varsta mea devine dificil sa dai totul sportul. Mai fac si alte lucruri, sunt consultant pentru Eurosport, fac un show in America, am scris o carte. Ma tin ocupat si ma bucur mai mult de snooker pentru ca nu mi-am pus toate ouale intr-un singur cos", a mai declarat O'Sullivan.



Sfatul lui Ronnie O'Sullivan: "Nu va apucati de snooker"