Snooker

Selby vrea sa-i calce pe urme lui Hendry la Masters

Pentru englezul Mark Selby turneul Masters de la Londra reprezinta competitia etalon dupa ce a reusit sa se impuna de trei ori in ultimii sase ani. Campionul en-titre nu vrea sa se opreasca insa aici si intentioneaza sa obtina alte titluri.

Cel supranumit “Bufonul din Leicester” revine la Alexandra Palace din Londra in postura de detinator al titlului obtinut in 2013 si nu ascunde intentia de a obtine a patra victorie.

“Castigand acest turneu realizezi ca ai meritat victoria pentru ca joci impotriva celor mai buni jucatori din lume. In caz contrar, daca nu joci bine inca de la inceput pleci repede acasa”, a declarat Selby pentru BBC.

Selby vine la Mastersul londonez dupa ce a pierdut finala Campionatului Regatului Unit de la York in fata australianului Neil Robertson, jucator care a castigat la randul sau titlul la Masters in 2012.

Selby are sansa sa devina doar al patrulea jucator din istoria turneului care ar castiga doua titluri la rand, dupa Cliff Thorburn (1985, 1986), Stephen Hendry (cinci la rand intre 1989 si 1993) si Paul Hunter (2001, 2002).

“Din cauza formatului special cu o singura masa de joc in arena, de fiecare data cand cobori acolo ai senzatia ca disputi o finala de turneu de puncte”, a mai spus Selby.

Conform traditiei turneului, Selby deschide competitia din acest an, duminica, de la ora 15:00, contra conationalului sau Mark Davis.

Programul complet al primei runde:

Duminica 

15:00 Mark Selby (Ang) v Mark Davis (Ang) 
21:00 Stuart Bingham (Ang) v John Higgins (Sco)

Luni

15:00 Judd Trump (Ang) v Marco Fu (HK) 
21:00 Stephen Maguire (Sco) v Joe Perry (Ang)

Marti

15:00 Ding Junhui (Chn) v Shaun Murphy (Ang) 
21:00 Ronnie O'Sullivan (Ang) v Robert Milkins (Ang)

Miercuri

15:00  Neil Robertson (Aus) v Mark Allen (NI)
21:00 GMT Barry Hawkins (Ang) v Ricky Walden (Ang)



Selby vrea sa-i calce pe urme lui Hendry la Masters