Snooker

Selby si Higgins in finala Campionatului Mondial

Sursă foto: twitter.com

Intr-o reeditare a finalei din urma cu zece ani, Mark Selby si John Higgins se vor duela la Crucible pentru titlul suprem in snookerul mondial.

Selby l-a invins pe chinezul Ding Junhui in prima dintre semifinale, cu 17-15, la capatul unui meci de colectie, in care nu mult a lipsit sa avem parte de un joc decisiv.

Reluat de la 12-12 pentru sesiunea finala, meciul celor doi a fost dominat de Selby in prima repriza, cand englezul a reusit desprinderea decisiva la 15-13.

Ding nu a mai avut puterea sa revina asa cum o facuse in a treia sesiune si astfel pentru al doilea an la rand chinezul se vede invins de Selby la Crucible.

Lider al clasamentului mondial, Selby ajunge pentru a treia oara in ultimii patru ani in finala Campionatului Mondial, unde in urma cu fix un deceniu era invins de Higgins, scor 18-13.

Jucatorul scotian a avut parte de o semifinala mai putin palpitanta in fata lui Barry Hawkins, pe care l-a invins fara emotii, cu 17-8.

Reluata de la 16-8 dupa trei sesiuni, semifinala s-a incheiat rapid sambata seara la capatul unui singur frame adjudecat de Higgins.

Finala de la Crucible debuteaza duminica la ora 16:00 si se va disputa pe durata a doua zile dupa sistemul cel mai bun dintr-un total de 35 de jocuri, cu alte cuvinte primul la 18.

Higgins tinteste al cincilea titlu mondial, in timp ce Selby se afla in fata unei a treia reusite la Crucible.



Selby si Higgins in finala Campionatului Mondial