Snooker

Selby s-a temut ca va incheia prematur cariera

Snookerul revine în actualitate de vineri si pâna duminica cu ocazia Gdynia Open, turneu din Polonia care face parte din circuitul European Players Championship si la care participa liderul mondial Mark Selby

Pentru Selby EPTC din acest sezon reprezinta deja un succes, ”Bufonul din Leicester” câstigând în luna august Paul Hunter Classic dupa 4-1 în finala cu Joe Swail.

Succesul lui Selby, primul dupa 11 luni, a fost cu atât mai important cu cât jucatorul originar din Leicester a revenit în actiune dupa durerile la gât care l-au fortat în luna mai sa rateze prezenta la Campionatul Mondial.

”M-am temut de ce era mai rau, deoarece nu stiam cât de serioasa poate deveni aceasta accidentare si cum îmi poate afecta abilitatea de a juca snooker”, recunoaste Selby.

Jucatorul de 29 de ani si-a recapatat foma de competitie dupa un program intens de fizioterapie: ”Durerea a cedat gradual si acum sunt bine. Mai resimt unele mici neplaceri, dar nu atunci când joc snooker. Nu exista lovitura la masa de joc pe care sa nu o pot executa”.

Eliminarea suferita în primul tur la Shanghai Masters au taiat considerabil din avansul lui Selby, principalele amenintari venind din partea lui Judd Trump si John Higgins, cei doi finalisti din China.

”Unul dintre obiectivele mele sezonul acesta este sa ramân numarul unu mondial. Celalalt obiectiv este sa câstig cât mai multe turnee”, a adaugat Selby.

În ceea ce priveste turneul EPTC de la Gdynia, Selby a spus: ”Îmi place sa merg în toata Europa si sa joc în locuri unde oamenii iubesc snookerul. Am auzit lucruri bune despre Gdynia si sunt aici pentru a câstiga titlul”.

Mark Selby va debuta în competitie, vineri, de la ora 18, contra lui Fergal O'Brien.

Vedeti mai jos programul complet din prima zi:

12:00
3) Andy Hicks v Liang Wenbo
5) Anthony McGill v Tian Pengfei

14:00
1) Stephen Maguire v Michael Wasley
14) Mark Joyce v Jamie Burnett
15) Kurt Maflin v Kyren Wilson

16:00
4) Dave Harold v Jimmy White
10) Michael Holt v Michael White
7) Ben Woollaston v Martin Gould

18:00
12) Fergal O'Brien v Mark Selby
2) Joe Perry v Mark Davis
13) Rory McLeod v Ken Doherty

21:00
8) Neil Robertson v Jamie Jones
9) Andrew Higginson v Stephen Lee
16) Tom Ford v Graeme Dott



Selby s-a temut ca va incheia prematur cariera