Snooker

Selby in urmarirea legendarului Hendry

Sursă foto: twitter.com

Mark Selby si-a castigat locul in grupul select al jucatorilor de top in istoria snookerului, iar multi considera ca la ora actuala englezul originar din Leiceste este singurul capabil sa conteste recordul de titluri mondiale care ii apartine scotianului Stephen Hendry.

Selby a cucerit, luni seara, al treilea titlu mondial dupa victoria obtinuta in finala contra scotianului John Higgins, scor 18-15, cel in fata caruia pierdea in urma cu zece ani lupta pentru titlu la Crucible.

Astfel, Selby devine doar al patrulea jucator din lume care isi apara trofeul la Crucible dupa Steve Davis, Stephen Hendry si Ronnie O’Sullivan.

“Sunt fara cuvinte si am nespus de bucuros sa vin aici din postura de detinator al titlului. Am vrut doar sa ofer o lupta buna. La varsta mea simt ca mai am inca cinci sau sapte ani de joc la cel mai inalt nivel si acea dorinta de victorie”, a spus Selby pentru BBC.

Higgins, jucator care a ratat al cincilea titlu mondial, crede ca Selby este capabil sa conteste recordul lui Hendry.

“Fara urma de indoiala Mark va fi capabil sa conteste recordul de sapte titluri mondiale al lui Hendry. Cred cu adevarat asta. Este facut numai din granit si este foarte greu de jucat impotriva lui. N-am jucat niciodata cu Davis in perioada lui de glorie, dar era un jucator impotriva caruia iti era greu sa evoluezi. Hendry era un alt tip de jucator la fel ca si Ronnie, dar de departe Mark este cel mai dificil adversar impotriva caruia am jucat vreodata. Va domina snookerul in viitorul imediat. Ronnie si cu mine am trecut de 40 ani, inca suntem jucatori buni, dar varsta ne prinde din urma”, a spus Higgins.

La randul sau, Ronnie O’Sullivan a scris intr-un mesaj pe Twitter dupa victoria lui Selby la Crucible.

“Daca vrei sa castigi turnee, trebuie sa joci ca Selby. Este noul stil moder de a juca snooker”, a scris cvintuplul campion mondial.

Selby a incheiat sezonul 2016/2017 cu cinci titluri in palmares, performanta pe care au mai reusit-o doar doi jucatori, Stephen Hendry in 1990/91 si Ding Junhui in 2013/14.



Selby in urmarirea legendarului Hendry