Snooker

Ronnie O'Sullivan trece de primul test dificil si ajunge in sferturi la European Masters

De departe favoritul principal al publicului din arena Circului Globus, englezul Ronnie O'Sullivan nu si-a dezamagit fanii si, pentru a treia seara la rand, a facut spectacol obtinand calificarea fara emotii in sferturile de finala la European Masters, primul turneu profesionist de snooker gazduit de Romania.

O'Sullivan l-a invins pe nord-irlandezul Mark Allen, cu 4-2, mai greu decat o arata scorul, la doar a patra intalnire directa intre cei doi si prima dupa o pauza de cinci ani.

Ultima oara se impusese Allen la Masters, in optimi, cu 6-4, dupa ce mai castigase si la Crucible in aceeasi faza a competitiei din 2009, cu 13-11.

Asadar, o adevarata inclestare intre cei doi jucatori de atac, dupa cum le sunt si supranumele, Racheta pentru O'Sullivan si Pistolul in cazul lui Allen.

Nord-irlandezul a inceput in forta si a obtinut primul frame al meciului in urma unui break de 121 de puncte, cel mai mare de pana acum al turneului.

Pentru prima data de la inceputul competitiei de la Bucuresti s-a simtit tensiune in aerul de la Circul Globus, iar spectaculoasa arena, una parca facuta pentru snooker, a trepidat din toate incheiturile dupa ce O'Sullivan a egalat scorul (1-1) printr-un break de 64 de puncte. Aceasta dupa ce Allen avusese prima sansa la 2-0, dar a ratat si s-a oprit la doar 65 de puncte dupa o lovitura in forta ratata la o bila rosie tintita spre buzunarul superior drept.

O'Sullivan a trecut in avantaj pe tabela dupa un frame al treilea adjudecat printr-un break de 60 de puncte, in conditiile in care Allen a ratat incredibil bila neagra de pe punct cu 55 de puncte pe tabela. Jucatorul nord-irlandez a acuzat un contact imperfect la bila alba, asa numitul kick.

Jocul patru a fost de departe cel mai tacticizat al intalnirii, dupa ce fiecare dintre cei doi jucatori au reusit cate un break de 36 de puncte. Frame-ul s-a decis in favoarea lui Allen, dupa ce Ronnie a ratat mai intai bila maro, iar la aceeasi bila ulterior a comis un fault.

De la 2-2 O'Sullivan a preluat controlul intalnirii si l-a dominat in primul rand mental pe Allen, recunoscut ca fiind un jucator destul de temperamental.

Break-uri de 77 si apoi 80 de puncte i-au adus victoria lui Ronnie, care in sferturile de finala va juca impotriva invingatorului dintre Mark Davis si Liang Wenbo.

Intalnirea celor doi este programata joi de la ora 13:00, prima a zilei secunde a optimilor, aceasta fiind urmata de alte trei meciuri.

Nu inainte de 14:00, Anthony McGill-Scott Donaldson, meci al carui invinagator va juca in sferturi contra lui Neil Robertson. "Fulgerul de la Antipozi" l-a invins pe tanarul scotian Rhys Clark (22 ani, locul 79 mondial), cu 4-1, meci in care australianul a reusit break-uri de 82, 61, 103 si 67 de puncte. Clark a egalat la unu printr-un break de 73 de puncte.

Sesiunea de seara a zilei de joi propune iubitorilor de snooker meciurile Andrew Higginson-Judd Trump de la ora 19:00, urmat de meciul vedeta dintre Mark Selby si Barry Hawkins.

sursa foto: facebook.com/EuropeanMastersOfficial



Ronnie O'Sullivan trece de primul test dificil si ajunge in sferturi la European Masters