Snooker

Ronnie O'Sullivan si Neil Robertson in finala Openului Galez

Englezul Ronnie O'Sullivan si australianul Neil Robertson vor disputa, duminica, ultimul act al Openului Galez la snooker.

O'Sullivan a avut parte in semifinala cu Joe Perry de cel mai greu meci al sau de la aceasta editie a turnuelui gazduit de Cardiff.

Chiar si asa, "Racheta" s-a impus cu 6-3, dupa o a doua repriza pe care a castigat-o cu 4-1. Perry s-a tinut bine in prima parte a meciului si a reusit sa ramana langa Ronnie dupa primele patru frame-uri.

O'Sullivan a revenit hotarat de la cabine si a castigat rapid trei frame-uri la rand, cu break-uri de 101, 92 si 88 de puncte. 

Perry a ramas in meci dupa un frame opt in care Ronnie a revenit la masa pentru un singur snooker, insa doua erori comise in jocul urmator au fost speculate de cvintuplul campion mondial.

In cealalta semifinala, Robertson a trecut de nord-irlandezul Mark Allen, cu 6-4, dupa ce acesta a condus cu 2-0 in debut. Robertson a reusit nu mai putin de cinci frame-uri la rand, dupa care Allen s-a apropiat la un singur joc, reusind si un break de 124, dar nu a mai avut inspiratia sa trimita meciul in decisiv.

Finala se va disputa in doua sesiuni dupa sistemul cel mai bun dintr-un total de 17 frame-uri.

O'Sullivan si Robertson s-au intalnit de 17 ori pana acum, iar scorul este favorabil lui Ronnie, 10-6. Un meci din Premier League s-a incheiat la egalitate. Ultima disputa a celor doi a avut loc in semifinalele editiei 2015 a Mastersului, unde Robertson nu i-a lasat nicio sansa lui O'Sullivan, invingandu-l pe acesta cu 6-1.



Ronnie O'Sullivan si Neil Robertson in finala Openului Galez