Snooker

Ronnie O'Sullivan, primul semifinalist la Champion of Champions

Dublu invingator la turneul gazduit de Ricoh Arena din Coventry, jucatorul englez Ronnie O'Sullivan a devenit, luni seara, primul semifinalist la editia din acest an a turneului Champion of Champions.

Desfasurat pe sistemul a patru grupe de cate patru jucatori, turneul din Coventry a propus luni, in prima zi, meciurile Grupei a 2-a.

Ronnie O'Sullivan a intrat primul la masa si l-a invins pe finlandezul Robin Hull, castigatorul turneului Shoot-Out din acest an, cu 4-2. Aceasta dupa ce englezul a condus cu 2-0, prin intermediul unor break-uri de 88, respectiv 101 puncte.

Hull a profitat de erorile comise de Ronnie si a egalat prin doua break-uri castigatoare de 83 si 99 de puncte.

Finalul i-a apartinut insa lui O'Sullivan, jucatorul mai experimentat, care a inchis meciul cu un break de 73.

In a doua partida a grupei, Martin Gould l-a invins dupa jocul decisiv pe Mark Davis, cu 4-3. Gould a inceput in forta si acondus, cu 2-0, dupa un break de 103, dupa care Davis a egalat prin break-uri de 80 si 81 de puncte.

Frame-ul decisiv a fost unul extrem de disputat si adjudecat in cele din urma de Gould dupa 40 de minute de lupta intensa.

Finala grupei i-a adus asadar fata in fata pe O'Sullivan si Gould intr-un meci de primul la sase. Cvintuplul campion mondial si-a adjudecat victoria, cu 6-2, reusind in ultimul frame cel mai mare break al turneului (121).

Marti sunt programate meciurile din Grupa 1, Neil Robertson contra Stuart Bingham si Ding Junhui contra Ali Carter.

Castigatorii celor patru grupe se dueleaza, vineri, in semifinale, iar sambata este programata finala Champion of Champions.



Ronnie O'Sullivan, primul semifinalist la Champion of Champions