Snooker

Ronnie O'Sullivan in semifinale la European Masters dupa primul break de peste 100 la Bucuresti

De departe campionul publicului bucurestea, Ronnie O'Sullivan s-a calificat vineri seara in semifinalele European Masters dupa o victorie, cu 4-1, obtinuta in fata conationalului sau englez Mark Davis.

Un meci dominat de Ronnie aproape de la un capat la altul, cu exceptia frame-ului obtinut de Mark Davis, cvintuplul campion mondial inchizand meciul cu un break de 129 de puncte, primul de peste o suta reusit in aceasta saptamana la Bucuresti.

O'Sullivan a deschis meciul cu un frame obtinut dupa doua vizite la masa si break-uri de 33, respectiv 54 de puncte.

Fault comis de O'Sullivan in deschiderea frame-ului al doilea pe o bila rosie jucata la intensitate redusa pe buzunarul superior stang. Davis nu a reusit sa profite si Ronnie a pus pe tabela un break de 32 de puncte, pentru ca mai apoi sa profite de o ratare a oponentului sau pe bila roz la buzunarul de mijloc. O'Sullivan si-a adjudecat frame-ul cu un break mic de 28.

Frame-ul al treilea i-a revenit lui Davis in urma unui break de 124 de puncte, al doilea cel mai mare al turneului dupa cel reusit anterior de Mark Selby (136).

O'Sullivan avea sa refaca rapid diferenta de doua jocuri in urma unui frame patru castigat dupa alte doua vizite la masa, cu break-uri necaracteristice pentru renumele sau, de doar 35 si 27 de puncte.

"Racheta" si-a luat cu adevarat viteza in frame-ul cinci, castigat cu break de 129 de puncte. O'Sullivan ramasese ideal la bila neagra pentru inchiderea de masa, dar a ratat incredibil si astfel Selby ramane lider in ierarhia break-urilor.

O'Sullivan joaca in semifinale, sambata, cu australianul Neil Robertson, invingator cu 4-2 in fata scotianului Anthony McGill. Acesta din urma a fost condus in doua randuri si a revenit de fiecare data, nelipsind mult sa trimita meciul in decisiv. Partida a fost una extrem de lenta de peste trei ore, meciul incheindu-se aproape de miezul noptii. O partida in care McGill i-a testat nervii si rabdarea lui Robertson, dar si a sperctatorilor din Circul Globus prin jocul sau de moda veche extrem de minutios care i-a facut pe multi sa regrete absenta lui Peter Ebdon din turneu.

sursa foto: facebook.com/EuropeanMastersOfficial



Ronnie O'Sullivan in semifinale la European Masters dupa primul break de peste 100 la Bucuresti