Snooker

Ronnie O’Sullivan l-a demolat pe Barry Hawkins in finala la Masters si devine egalul lui Stephen Hendry

Prezent pentru a 11-a oara in finala turneului Masters de la Londra, Ronnie O’Sullivan a fost de neoprit in disputa cu Barry Hawkins.

Chiar daca nu a jucat cel mai bun snooker al sau, O’Sullivan a castigat sapte din cele opt frame-uri programate duminica dupa-amiaza in prima sesiune a finalei.

Hawkins si-a adjudecat frame-ul inaugural, unul extrem de tactic, dupa care O’Sullivan si-a adjudecat urmatoarele sapte jocuri.

Cel mai mare break al finalei a fost de 136 puncte si a fost reusit de “Racheta” Ronnie. Acesta a mai avut alte trei break-uri de peste 70 de puncte.

Finala a fost reluata duminica seara de la ora 21:00 si Ronnie mai avea nevoie de doar trei frame-uri pentru a-si adjudeca al 6-lea titlu la Masters dupa cele din 1995, 2005, 2007, 2009 si 2014.

Frame-uri pe care le-a obtinut in mai putin de o ora, cu doua break-uri consistente de 66 si 82 puncte, si a obtinut victoria cu scorul de 10-1.

Aceasta este a doua cea mai dezechilibrata finala din istoria Mastersului, dupa ce Steve Davis l-a invins in 1988 pe Mike Hallett, in prezent comentator pentru versiunea britanica a Eurosport, cu 9-0.

Ronnie l-a egalat astfel pe Stephen Hendry la numarul de titlulri la Masters, cate sase fiecare, cu mentiunea ca Ronnie a disputat 11 finale, in timp ce Hendry a aparut doar in 9 finale.

"Sunt in al 9-lea cer. Stiam ca dupa semifinala trebuie sa ridic calitatea jocului. Am reusit sa-mi controlez si emotiile. Prezenta lui Steve Peters in tribuna a pus presiune pe mine, dar trebuia sa ma concentrez pe ce am de facut si am reusit. Daca Barry ar fi jucat ca in semifinale, atunci am fi avut un meci. Nu sunt surprins ca mai pot castiga turnee, ci ca am castigat un turneu dupa opt luni de absenta", a declarat O'Sullivan imediat dupa meci.

"Voi juca in special la turneele din Marea Britanie si la cele din Europa. E bine sa poti alege. La Campionatul Mondial voi face tot ce pot", a adaugat Ronnie.

Acesta a primit trofeul de la bunul sau prieten Jimmy White, iar in conturile lui O'Sullivan au intrat 200.000 de lire sterline. 

Barry Hawkins s-a ales cu 90.000 de lire sterline pentru prima sa finala de Masters.



Ronnie O’Sullivan l-a demolat pe Barry Hawkins in finala la Masters si devine egalul lui Stephen Hendry