Snooker

Ronnie O’Sullivan eliminat la Campionatul Mondial dupa un decisiv de infarct cu Barry Hawkins. Racheta revenise de la 9-12

Cvintuplul campion mondial Ronnie O’Sullivan a parasit in optimi de finala editia din acest an a Campionatului Mondial de la Sheffield, fiind eliminat in joc decisiv, cu 13-12, de un Barry Hakwins care a facut meciul vietii. Condus in permanenta, O’Sullivan a reusit in cele din urma sa egaleze si sa trimita meciul in decisiv dupa o serie de trei frame-uri la rand. In final diferenta a facut-o si sansa care de aceasta data i-a suras lui Hawkins.

Ronnie O’Sullivan a inceput sesiunea decisiva cu break de 93 puncte si reducea diferenta de pe tabela la 8-9.

Barry i-a furat practic jocul 18 lui Ronnie dupa o spectaculoasa batalie de lovituri pozitionale si snookere de manual. In cele din urma O’Sullivan a lasat bila verde in apropierea buzunarului superior stang si astfel Hawkins recupereaza diferenta de zece puncte si ducea scorul la 10-8.

O’Sullivan a revenit la un frame in spatele oponentului sau dupa ce a profitat de o ratare a lui Hawkins la o bila jucat pentru buzunarul superior drept. Ronnie si-a dezvoltat un break castigator pana la ultima bila rosie, pe care in cele din urma o trimitea in buzunarul galben fara a-i mai acorda vreo sansa de snooker lui Hawkins.

Barry a inceput sa rateze si in frame-ul 20 a lasat bila neagra pe masa dupa o ratare la buzunarul superior drept. Ronnie parea ca va controla masa si va reusi egalarea pe tabela, dar a pierdut bila neagra si apoi, cu alba lipita de manta laterala, a ratat-o la buzunarul superior stang. O ratare de care Hawkins a profitat si acesta a refacut inaintea pauzei diferenta de doua frame-uri, 11-9.

O’Sullivan a avut prima sansa la revenirea de la cabine, dar a ratat la buzunarul de mijloc, iar apoi Hawkins nu i-a lasat nicio sansa distantandu-se la 12-9 prin intermediul unui break de 94 puncte.

Pus la zid, O’Sullivan a ramas in meci in urma unui break de peste o suta de puncte, al patrulea al disputei si al 824-lea din cariera. Mai precis un 124 de puncte incheiat la bila roz, ratata la buzunarul galben dintr-o pozitie dificila.

Incercare de break maxim ratata de O’Sullivan in frame-ul 23 dupa ce a jucat 11 bile rosii cu tot atatea bile negre. O ratare de putin la o rosie dificila jucata la buzunarul de mijloc din partea stanga l-a oprit pe Ronnie la doar 88 de puncte. Cu doua break-uri in mai putin de 15 minute O’Sulivan revenea la un singur frame in urma lui Hawkins (11-12).

In cele din urma Ronnie avea sa trimita meciul in jocul decisiv, dupa o revenire senzationala in frame-ul 24. Un break de 64 de puncte, dupa ce Hawkins avusese doua sanse pentru a inchide meciul. A urmat ratarea lui Ronnie la bila verde, iar Barry a revenit la masa pentru trei snookere. L-a reusit doar pe primul, pentru ca mai apoi sa trimita bila roz in buzunar, desi avea nevoie de ea pe masa.

Decisivul

Ronnie a reusit primul punct, dar a fost o lovitura la doua capete si n-a avut continuare. A continuat cu o lovitura de siguranta la bila verde, cu alba intoarsa in apropierea mantei inferioare. Dupa o batalie feroce de siguranta, cu bilele rosii imprastiate pe intreaga masa, O’Sullivan a gresit primul si Hawkins a pus deoparte un break bun de 56 puncte inainte.

Cu sase rosii ramase pe masa acesta pierdea bila alba, iar Ronnie ramanea in meci. Doar 14 puncte a reusit Racheta pe o masa infernala inainte de comite un fault cu alba in buzunar. Lui Hawkins nu I-a venit sa creada ce sansa a primit si a inchis meciul obtinand doar a doua victorie in 12 meciuri contra lui O’Sullivan. Pentru Ronnie a fost primul decisiv la Crucible de la un 10-9 cu Stephen Maguire in urma cu 11 ani.

Hawkins il va intalni in sferturi pe Marco Fu. Celelalte meciuri sunt: Mark Selby - Kyren Wilson, John Higgins - Alan McManus si Mark Williams - Ding Junhui.



Ronnie O’Sullivan eliminat la Campionatul Mondial dupa un decisiv de infarct cu Barry Hawkins. Racheta revenise de la 9-12