Snooker

Ronnie O'Sullivan castiga trofeul la Campionatul Regatului Unit in joc decisiv cu Judd Trump

O finala plina de suspans, duminica seara, intre englezii Ronnie O'Sullivan si Judd Trump la Campionatul Regatului Unit.

Ronnie O'Sullivan a condus cu 5-1 si 9-4 intr-un meci de primul la zece, insa Judd Trump a revenit puternic pe final si a egalat la noua, trimitand partida intr-un decisiv electrizant.

Cvintuplul campion mondial l-a prins pe Trump cu un snooker greu in spatele bilei verzi si acolo a inclinat decisiv balanta in favoarea. 

Ultimul frame a fost castigat de Ronnie doar cu bila roz si bila albastra, neagra fiind blocata de doua rosii desprinse din pachet.

La final, marele O'Sullivan avea sa recunoasca momentele dificile si de incercare la care a fost supus de catre Trump in timpul finalei.

"A fost cel mai greu meci din cariera mea. La un moment dat incepusem sa ma obisnuiesc cu gandul ca voi fi invins. Pana la urma am gasit ceva prin care sa-mi mentin pozitia", a spus O'Sullivan pentru BBC.

Pentru Ronnie O'Sullivan este al cincilea titlu din cariera la Campionatul Regatului Unit dupa cele cucerite in 1993, 1997, 2001 si 2007.

O'Sullivan are acum in palmares cate cinci titluri in cele mai prestigioase trei turnee din snookerul mondial: Campionatul Mondial, Campionatul Regatului Unit si Mastersul.

De asemenea, campionul englez a ajuns la 27 de titluri in cariera, fiind la unul in spatele lui Steve Davis si la noua distanta de recordul detinut de Stephen Hendry.

Pentru victoria sa O'Sullivan va incasa 150.000 de lire sterline la care se adauga si bonusul de 44.000 de lire sterline pentru obtinerea break-ului maxim de 147 de puncte.



Ronnie O'Sullivan castiga trofeul la Campionatul Regatului Unit in joc decisiv cu Judd Trump