Snooker

Ronnie O'Sullivan a renuntat la Campionatul International din China din motive medicale

Mult asteptata revenire a campionului mondial Ronnie O'Sullivan se amâna dupa ce jucatorul englez a declarat forfait în chiar prima zi a Campionatului International gazduit de Chengdu.

”Mi-ar fi placut sa joc la Chengdu, dar medicul meu m-a sfatuit sa nu fac aceasta calatorie pâna în China. Vreau sa-mi cer scuze fata de World Snooker, sponsorilor si fanilor pentru dezamagirea provocata”, a declarat Ronnie O'Sullivan într-un comunicat.

Retragerea lui Ronnie O'Sullivan din turneu reprezinta o grea lovitura pentru organizatorii celui mai bogat turneu de snooker gazduit vreodata de China.

Premiile totale puse la bataie de organizatorii Campionatului International însumeaza 600.000 de lire sterline.

Reactiile din partea oficialilor nu au întârziat sa apara si primul care s-a exprimat a fost Jason Ferguson, presedintele World Professional Billiards & Snooker Association: ”Este o mare dezamagire pentru toti fanii din China care sperau sa-l vada jucând”.

Ronnie O'Sullivan a anuntat în luna iunie, imediat dupa câstigarea celui de-al patru titlu mondial, ca vrea sa stea o vreme departe de snooker, fiind la vremea respectiva singurul jucator care nu semnase contractul pentru sezonul în curs

O'Sullivan a iesit în aceasta toamna pentru prima data în cariera din top 16 mondial.

Englezul a ratat astfel primele trei turnee de puncte ale sezonului, Wuxi Classic, Openul Australiei si Mastersul de la Shanghai, dupa care a revenit în actiune în luna septembrie cu ocazia etapei de Players Tour Championship de la Glouchester, unde a pierdut în primul tur în fata lui Simon Bedford (84 mondial).

Urmatoarea ocazie pentru Ronnie O'Sullivan de a reveni în circuit va fi Campionatul Regatului Unit, turneu care debuteaza la York la 1 decembrie.



Ronnie O'Sullivan a renuntat la Campionatul International din China din motive medicale