Snooker

Ronnie O’Sullivan revine incredibil si ajunge in finala Campionatului Mondial. Controversa n-a lipsit din peisaj!

Sursă foto: https://twitter.com/Livesnooker/

“Nu ma gandeam ca voi ajunge aici”, a fost reactia lui Ronnie O’Sullivan dupa calificarea in finala Campionatului Mondial de la Crucible.

O semifinala pe care O’Sullivan a castigat-o, cu 17-16, in fata lui Mark Selby.

Condus pe final de meci cu 16-14 si pus cu spatele la zid, O’Sullivan a pus in scena cel mai bun snooker al sau pentru a trece invingator linia de sosire.

La 15-14 pentru oponentul sau, O’Sullivan a avut un moment in care a parut ca a renuntat la meci si ca nu doreste sa mai lupte.

Pus in pozitie de snooker la bila roz, la diferenta de sase puncte cu 13 disponibile pe masa, Ronnie a lovit la fie ce-o fi, asa numita “hit and hope”, dupa ce ratase intr-o prima faza atingerea bilei.

Dupa meci, la interviul pentru postul Eurosport, Ronnie a explicat de ce a procedat asa.

“Nu-mi place sa lovesc de 30 de ori si sa dau adversarului 40 de puncte, asa ca mai bine lovesc in forta la noroc, plus ca ar fi durat prea mult pana cand arbitrul repozitiona de fiecare data bila alba”, a spus Ronnie.

O explicatie pe care doar un personaj precum Ronnie O’Sullivan ar putea sa o ofere publicului.

Dupa acel moment, la 14-16, O’Sullivan a jucat doua frame-uri fabuloase. A redus din diferenta cu break de 138 puncte si inchidere de masa, pentru ca apoi sa egaleze dupa un alt break de 71 puncte.

S-a ajuns astfel in decisiv unde, dupa o batalie tactica de zile mari, O’Sullivan si-a deschis break-ul cu o lovitura la buzunarul superior stang.

La 64 de puncte adunate “Racheta” mai avea nevoie de o bila rosie cand a pierdut pozitia bilei albe. Selby mai primea astfel o sansa cu pachetul desfacut, insa jucatorul originar din Leicester n-a reusit sa profite poticnindu-se la ultima bila rosie de pe masa.

Ronnie O’Sullivan il va intalni in finala pe Kyren Wilson, jucator care l-a invins in cealalta semifinala pe scotianul Anthony McGill de asemenea in urma jocului decisiv.

Este pentru prima data in istoria Campionatului Mondial gazduit la Crucible cand ambele semifinale au avut nevoie de joc decisiv.

Wilson l-a invins pe McGill dupa o lovitura norocoasa la bila verde in urma unei lovituri care s-a dorit de siguranta.

Fair-play, Wilson si-a cerut scuze si a regretat acea lovitura pana la finalul jocului care i-a adus calificarea in finala.

Finala programata sambata si duminica se va disputa dupa sistemul "cel mai bun din 35 de frame-uri".



Ronnie O’Sullivan revine incredibil si ajunge in finala Campionatului Mondial. Controversa n-a lipsit din peisaj!