Snooker

Ronnie O'Sullivan, mister 1000 in snookerul mondial. Englezul scrie istorie!

Sursă foto: https://twitter.com/WorldSnooker

Englezul Ronnie O’Sullivan a scris, duminica seara, o noua pagina din istoria snookerului prin atingerea bornei de 1000 de break-uri de peste o suta de puncte. Si nu se putea un moment mai potrivit pentru acest etalon decat intr-o finala de turneu.

O’Sullivan a castigat pentru al doilea an consecutiv titlul la Players Championship, dupa ce l-a invins fara probleme in finala pe australianul Neil Robertson, cu 10-4.

O finala controlata autoritar de O’Sullivan, care dupa prima sesiune isi asigurase un avans linistitor (7-3).

Robertson a inceput sesiunea decisiva cu un break de 120 de puncte, dar urmatoarele trei jocuri au fost acontat de O’Sullivan, care a inchis fabulos cu break de 134 ajungand la 1000 de break-uri de peste o suta in cariera. Video aici pe YouTube.

Momentul a fost unul gustat din plin de spectatorii din arena, iar Ronnie n-a scapat ocazia de a face show. S-a asezat pe lovitura la bila rosie, apoi s-a ridicat si a schimbat mana executand in cele din urma cu mana stanga aruncand tribunele in aer.

“Stiam ca trebuie sa joc bine si am facut-o intreaga saptamana. Sa ajung la 1000 de break-uri de peste o suta este grozav. A fost placut sa impart momentul cu un oponent pentru care am mult respect. Cand pui jucatori de top in arene de top, ai parte de snooker de calitate”, a spus Ronnie dupa meci.

Aflat la a 50-a finala din cariera, Ronnie O’Sullivan obtine titlul cu numarul 35.



Ronnie O'Sullivan, mister 1000 in snookerul mondial. Englezul scrie istorie!