Snooker

Ronnie O’Sullivan mare favorit pentru un nou titlu la Masters

Sursă foto: twitter.com/worldsnooker1

Detinator al titlului de la Masters, englezul Ronnie O’Sullivan va incerca duminica sa-si apere trofeul in fata conationalului sau Joe Perry si sa castige pentru a saptea oara in cariera prestigiosul trofeu.

Principal favorit la castigarea turneului, O’Sullivan a avut parte de o semifinala de foc contra lui Marco Fu, jucator extrem de tenace pe care l-a invins, cu 6-4.

Fu a condus in permanenta cu un frame diferenta pana la 4-4, cand Ronnie a legat doua jocuri la rand si s-a desprins in invingator.

Pauza dintre sesiuni a fost luata mai devreme dupa primele trei frame-uri din motive tehnice, mai precis Ronnie O’Sullivan si-a rupt pastila tacului si a fost nevoie de inlocuirea acesteia.

La reluare cel supranumit “Racheta” a reusit un break de 95 de puncte (2-2), dar Fu a raspuns cu un 141 in jocul cinci, corectand cel mai mare break al turneului care ii apartinea tot lui (140).

Ronnie nu s-a lasat nici el mai prejos si a replicat printr-un 122, singurul sau break de peste o suta in acest meci, iar Fu a preluat pentru ultima oara conducerea (4-3) printr-un break de 83 puncte.

Trei jocuri la rand cu break-uri de 63, 82 si 69 i-au adus victoria si calificarea lui Ronnie O’Sullivan in finala de duminica.

Perry la prima finala majora

Adversarul lui O’Sullivan va fi un outsider, in speta Joe Perry, jucator care l-a invins pe Barry Hawkins, cu 6-5, dupa un meci prea putin spectaculos fara niciun break de peste o suta.

Hawkins a ratat in jocul opt sansa victoriei la bila neagra. Perry a obtinut snookerul de care avea nevoie si printr-o pozitie de free ball i-a furat practic jocul adversarului sau.

Astfel, Perry a revenit de la 2-5 pentru a obtine in extremis calificarea in finala.

Perry a mai disputat patru finale majore, castigand una singura, in 2015 in finala Players Championship.

In cautarea recordului

O’Sullivan are nu mai putin de 11 finale jucate pana acum numai la Masters, dintre care a castigat sase.

Printr-un eventual succes in meciul programat duminica dupa sistem primul la zece Ronnie l-ar depasi pe legendarul jucator scotian Stephen Hendry la numarul de trofee, ambii avand acum cate sase.



Ronnie O’Sullivan mare favorit pentru un nou titlu la Masters