Snooker

Ronnie O’Sullivan in avantaj dupa prima zi a finalei Campionatului Mondial. Inca o ciudatenie oferita de acesta

Sursă foto: twitter.com/wearewst

La capatul primelor 17 jocuri disputate dintr-un total de 35 maxim disponibile Ronnie O’Sullivan il conduce pe Kyren Wilson, cu 10-7.

Un avantaj pe care l-am putea considera minim, dupa ce la finalul primei sesiuni “Racheta” a avut 6-2, iar apoi in debutul sesiunii secunde scorul ajunsese chiar la 8-2.

La acel scor se parea ca finala se rupe si ca vom avea un adevarat galop de sanatate din partea lui O’Sullivan.

Nu a fost insa asa, oboseala incepand sa-si spuna cuvantul asupra lui Ronnie, care a inceput sa greseasca tot mai mult.

Kyren Wilson a profitat de slabiciunile oponentului sau si a revenit spectaculos la 8-6 pe tabela, dupa castigarea a patru jocuri la rand.

Ca un alergator de cursa lunga care se taraste spre linia de sosire, O’Sullivan a intrerupt seria lui Wilson printr-un frame castigat cu sansa.

S-a facut 9-6, dar Ronnie nu arata deloc bine pentru ultimele doua jocuri ale zilei.

Wilson avea sa stranga din nou scorul (9-7), pentru ca in ultimul frame O’Sullivan sa se impuna din nou cu mare sansa dupa o ratare nesperata venita la ultima bila rosie de pe masa.

Ciudatenia lui Ronnie

La 8-3 in favoarea sa, Ronnie O’Sullivan a oferit un moment controversat cand, desi era condus cu o diferenta apreciabila, nu a renuntat si a venit la masa pentru nu mai putin de cinci snookere.

Aceasta dupa ce in semifinala cu Mark Selby a oferit acel moment de dezinteres asupra jocului la un singur snooker.

Finala se reia duminica de la 14:15 cu alte opt jocuri in sesiunea a treia, pentru ca de la 21:30 sa aiba loc ultimele noua frame-uri ramase.

Primul la 18 castiga titlul mondial, iar finala va fi reluata de la 10-7.

Totul depinde de resursele fizice si de concentrarea ramasa la fiecare dintre cei doi finalisti.

O’Sullivan se afla in fata titlului mondial cu numarul sase, in timp ce pentru Wilson ar fi primul trofeu din cariera la Crucible.

Fiecare jucator a reusit in aceasta finala cate un break de peste 100 de puncte: O'Sullivan un 106, Wilson un 100 chiar in penultimul frame al zilei.

De remarcat revenirea spectatorilor in tribunele de la Crucible pentru aceasta finala!Ronnie O’Sullivan in avantaj dupa prima zi a finalei Campionatului Mondial. Inca o ciudatenie oferita de acesta