Snooker

Ronnie O’Sullivan, avans considerabil dupa prima zi a finalei Campionatului Mondial

Sursă foto: https://twitter.com/snookertr/

“Racheta” a lovit fara mila in cele 17 frame-uri programate, duminica, in primele doua sesiuni din finala Campionatului Mondial gazduit de Crucible, Sheffield.

Ronnie O’Sullivan il conduce pe Judd Trump, cu 12-5, si mai are nevoie de doar sase frame-uri in ziua decisiva de luni pentru a castiga al saptelea titlu mondial din cariera.

Aflat in a opta finala de Campionat Mondial, O’Sullivan a pierdut primul joc, dar apoi a avut o serie de cinci frame-ur la rand inceputa cu break de 120 de puncte si incheiat cu un 105.

Trump a redus din diferenta castigand ultimele doua frame-uri ale sesiunii inaugurale, astfel ca cei doi se retrageau la cabine cu 5-3 avantaj pentru O’Sullivan.

Sesiunea secunda a debutat cu Trump in control, acesta reusind un break de 73 de puncte prin care a pus presiune pe O’Sullivan.

Acesta a reactionat in consecinta castigand sapte din urmatoarele opt frame-uri, cu un singur break de peste o suta de puncte, un 118 in al 11-lea joc, dar cu inchideri solide de masa.

Trump a castigat jocul 15 printr-un break de 80 de puncte, insa a fost ca un pahar de apa intr-un ocean.

Cu break-uri de 60 si 88 de puncte, O’Sullivan se impunea in ultimele doua jocuri ale sesiunii secunde, astfel ca la jumatatea finalei “Racheta” are un avans considerabil, 12-5.

Finala va fi reluata luni, de la ora 15:00, pentru alte opt jocuri, teoretic existand posibilitatea ca O’Sullivan sa inchida meciul din a treia sesiune.



Ronnie O’Sullivan, avans considerabil dupa prima zi a finalei Campionatului Mondial