Snooker

Ronnie O’Sullivan castiga Campionatul Regatului Unit pentru a sasea oara in cariera

Sursă foto: twitter.com

Englezul Ronnie O’Sullivan s-a impus, duminica seara, in finala Campionatului Regatului Unit  contra conationalului sau Shaun Murphy, scor 10-5, si l-a egalat la numarul de titluri, sase la numar, pe legendarul Steve Davis.

Prima sesiune a finalei a stat sub semnul echilibrului, dupa cele opt jocuri programate cei doi jucatoari aflandu-se la egalitate, scor 4-4.

Aceasta dupa ce O’Sullivan condusese cu 4-2, iar Murphy a egalat in extremis dupa un frame opt in care a intors spectaculos rezultatul in favoarea sa.

La reluare, in sesiunea de seara, Murphy a mai obtinut un singur joc si, de la 5-5, finala s-a rupt in favoarea lui O’Sullivan.

Dominator la masa de joc, cel supranumit “Racheta” s-a apropiat cu fiecare lovitura de victorie si la final a inchis meciul dupa doua vizite la masa.

La 24 de ani de la primul sau succes la Campionatul Regatului Unit, O’Sullivan obtine titlul cu numarul sase si il egaleaza pe Steve Davis, dar si pe scotianul Stephen Hendry la numarul de turnee de puncte castigate in cariera (18).

Prin succesul obtinut in turneul de la York, O’Sullivan avanseaza pana pe pozitia secunda a clasamentului mondial si ii sufla in ceafa lui Mark Selby.

“Sunt in al noualea cer.Nu-mi vine sa cred ca la 42 de ani inca mai jos. As putea sa fiu tatal multora dintre jucatorii circuitului mondial profesionist”, a spus O’Sullivan la festivitatea de premiere.

In aceasta luna mai este programat un singur turneu, Openul Scotiei, dupa care in luna ianuarie vom avea Mastersul de la Londra, turneu invitational unde participa primii 16 de jucatori ai lumii.



Ronnie O’Sullivan castiga Campionatul Regatului Unit pentru a sasea oara in cariera