Snooker

Ronnie O'Sullivan, campion mondial pentru a saptea oara in cariera

Sursă foto: twitter.com/livesnooker

Jucatorul Ronnie O'Sullivan s-a incoronat din nou campion mondial in snooker, dupa ce l-a invins pe conationalul sau Judd Trump in finala de la Crucible, cu 18-13.

Pus sub mare presiune dupa o sesiune a treia formidabila reusita de Trump, acesta apropiindu-se la 11-14 pe tabela, Ronnie O'Sullivan a inceput in forta sesiunea decisiva.

Doua break-uri de peste 80 de puncte (82, 88) i-au adus celui supranumit geniul snookerului mondial un avantaj de la inaltimea caruia a avut confortul sa gestioneze fara emotii finalul meciului.

Trump a mai obtinut doar doua frame-uri, printre care si singurul "century" al sesiunii, un 109 in penultimul joc, inainte ca O'Sullivan sa inchida partida cu break de 85 de puncte in aplauzele intregii arene din legendarul Crucible.

O'Sullivan a egalat recordul de titluri mondiale detinut de scotianul Stephen Hendry inca din 1999, cand acesta reusea sa castige pentru a saptea oara in cariera.

Desi spune ca nu este interesat de recorduri si doborarea acestora, O'Sullivan a afirmat ca vrea sa imparta acest record cu vechiul sau rival doar un an.

Semn ca in 2023 "Racheta" isi propune un al optulea titlu mondial.

Ronnie O'Sullivan este de departe cel mai mare jucator de snooker din toate timpurile. Cifrele si trofeele sunt de partea lui.

A castigat 21 de titluri in Tripla Coroana: Campionatul Mondial de 7 ori, Campionatul Regatului Unit de 7 ori si Mastersul de 7 ori.

Pentru O'Sullivan victoria din acest an de la Crucible il duce la 39 de turnee de puncte castigate in cariera.

500.000 de lire sterline va incasa O'Sullivan pentru castigarea Campionatului Mondial.

Acesta a sarbatorit in arena, la masa de joc, alaturi de cei doi copii ai sai si de tatal sau, tot Ronnie O'Sullivan.



Ronnie O'Sullivan, campion mondial pentru a saptea oara in cariera