Snooker

Ronnie O’Sullivan campion la Shanghai Masters

Pentru a doua oara in cariera jucatorul englez Ronnie O’Sullivan a castigat turneul Shanghai Masters.

O’Sullivan l-a invins, sambata, de o maniera categorica pe conationalul sau Judd Trump, cu scorul de 10-3, dupa ce la finalul primei sesiuni tabela arata un categoric 7-2.

Ronnie a inceput meciul ca o adevarata Racheta, asa cum ii este si supranumele, reusind sa castige la foc automat primele sapte jocuri.

Trump s-a dezmeticit abia in ultimele doua jocuri ale sesiunii inaugurale, cand a si reusit de altfel primul break de peste o suta de puncte al finalei, un 102 prin care reducea diferenta la 7-1.

La reluare Trump n-a mai izbutit decat un frame si totul s-a rupt dupa jocul 12 adjudecat de Ronnie cu inchidere spectaculoasa de masa, dupa ce Judd afusese sansa lui de a reduce scorul la 8-4.

A treia finala pierduta de Trump la Shanghai Masters, turneu care din sezonul urmator va deveni unul invitational dupa modelul Mastersului de la Londra, cu participarea primilor 16 jucatori din clasamentul mondial.

O’Sullivan a pus mana pe trofeu si cecul in valoare de 150.000 de lire sterline la care organizatorii au mai adaugat si un bonus de 3.000 de lire sterline pentru cel mai mare break al turneului, un 144. Trump a primit 75.000 de lire sterline pentru prezenta in finala.

Ronnie O'Sullivan a castigat in acest sezon doua turnee de puncte, Openul Englez si Shanghai Masters, ajungand la 30 de titluri in cariera. Doar Stephen Hendry are mai multe (36).



Ronnie O’Sullivan campion la Shanghai Masters