Snooker

Romania a pierdut turneul profesionist de snooker European Masters

Sursă foto: facebook.com/EuropeanMastersOfficial

Dupa numai o editie, desi contractul fusese semnat pe trei ani, Romania nu va mai gazdui European Masters, turneul fiind mutat in Belgia.

World Snooker a confirmat, luni, prin intermediul unui comunicat ca turneul va fi gazduit de localitatea belgiana Lommel in perioada 2-8 octombrie.

Belgia nu va gazdui in premiera un turneu de puncte din circuitul mondial profesionist, intre 1992 si 1994 organizand Openul European in orasele Tongeren si Antwerp.

Ca si la editia din 2016 gazduita la Circul Globus din Bucuresti, competitia va debuta cu tabloul de 128 de locuri la Preston, urmand ca ultimii 32 de jucatori sa evolueze in faza finala din Belgia.

Snookerul a crescut in popularitate in ultimii ani si prin intermediul lui Luca Brecel, numarul 27 in ierarhia mondiala si unul dintre cei mai talentati jucatori ai generatiei sale.

European Masters de la Bucuresti a fost castigat de Judd Trump dupa o finala disputata contra lui Ronnie O’Sullivan si decisa in joc decisiv, scor 9-8.Romania a pierdut turneul profesionist de snooker European Masters