Snooker

Robertson si Trump avanseaza in sferturi la Chengdu

Fostul campion mondial Neil Robertson si englezul Judd Trump s-au calificat, miercuri dupa-amiaza, în sferturile de finala ale Campionatului International de la Chengdu (China).

Robertson a preluat conducerea în meciul cu galezul Matthew Stevens printr-un break de 100 de puncte, dupa care si-a asigurat victoria cu break-uri mai mici dar suficiente de 75, respectiv 85 de puncte.

Pentru un loc în semifinalele celui mai puternic turneu de snooker din China Robertson va juca împotriva favoritului local Lu Haotian, jucator care la doar 14 ani ajunge între cei mai buni la Chengdu.

Chinezul a aratat o maturitate care i-a depasit cu mult vârsta din buletin si a revenit de la 1-3 în meciul cu galezul Dominic Dale pentru a se impune în decisiv cu 6-5.

Peter Ebdon, campion de la Openul Chinei, l-a demolat în optimi pe scotianul Stephen Maguire, scor 6-1, acesta din urma fiind doar o palida copie a celui care a etalat un snooker de buna calitate sezonul trecut.

În sferturile de finala a ajuns si Judd Trump dupa un meci scurt cu indianul Aditya Mehta (6-0), cel care în primul tur îl elimina pe Stuart Bingham, cu 6-4.



Robertson si Trump avanseaza in sferturi la Chengdu