Snooker

Robertson l-a demolat pe Selby in semifinalele Campionatului Regatului Unit

O seara perfecta pentru australianul Neil Robertson contra lui Mark Selby in duelul de gala din semifinalele Campionatului Regatului Unit de la York.

Condus cu 14-6 la general de un Mark Selby aflat in fotoliul de lider al ierarhiei mondiale, Robertson s-a impus cu un categoric 6-0 intr-un meci in care i-au intrat toate loviturile din toate pozitiile.

Chiar si asa, Selby a condus in patru dintre frame-uri, iar pe primele doua le-a pierdut dupa break-uri de 52, respectiv 55 de puncte. Lovitura de siguranta nu l-a mai ajutat pe Selby ca pana acum si Robertson a speculat sansele aparute la masa de jos.

Bilele au rulat in favoarea australianului si in final acest si-a apropiat cea mai categorica victorie obtinuta vreodata in fata lui Selby intr-un meci in care cel mai mare break a fost de 68 de puncte.

Robertson il va intalni in finala de duminica pe chinezul Liang Wenbo, jucator care a trecut de englezul David Grace, cu 6-4, la capatul unui meci de sase ore.

Grace, cel mai slab clasat semifinalist la Campionatul Regatului Unit din ultimii 25 ani, a condus cu 4-2 inainte ca Liang sa lege patru frame-uri la rand. Frame-uri extrem de incalcite si disputate. Liang a reusit in frame-ul cinci cel mai mare break al meciului (110 puncte).

Robertson si Liang s-au mai intalnit pana acum de sapte ori, australianul avand un usor avantaj (4-3). Ultima intalnire a avut loc insa in urma cu mai bine de un an in etapa a 4-a a PTC, cand australianul a castigat in decisiv dupa un meci cu trei break-uri de peste 100 de puncte.

Finala Campionatului Regatului Unit se disputa duminica in doua sesiuni dupa sistemul cel mai bun din 19 frame-uri sau primul la zece.



Robertson l-a demolat pe Selby in semifinalele Campionatului Regatului Unit