Snooker

Robertson i-a luat titlul lui Selby la Campionatul Regatului Unit

Neil Robertson si Mark Selby au disputat, duminica seara, finala perfecta la Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Primii doi jucatori ai lumii au oferit un spectacol snookeristic placut din care invingator a iesit australianul Robertson.

Campionul mondial din 2010 s-a impus cu 10-7 in fata castigatorului din 2012 de la York si a devenit astfel primul jucator de peste mari care izbuteste “Tripla Coroana”. Adica sa castige cele trei mari turnee din snookerul mondial: Campionatul Mondial, Mastersul si Campionatul Regatului Unit.

“Este o senzatie fantastica sa fiu primul jucator de peste mari care sa triumfe in toate aceste turnee”, a spus Robertson.

Australianul a fost condus in prima sesiune de un Selby incantator, cu 6-3, dar a revenit in finalul meciului si a reusit sa intoarca partida.

“Mark a fost prea bun pentru mine in prima sesiune. Am revenit de la 6-3 si a trebuit sa joc un snooker bun pentru a reveni. Cand l-am invins pe John Higgins la Wuxi Classic declarasem ca am jucat cel mai bun snooker al meu, insa acum am jucat de departe cel mai bun snooker intr-o finala.

Pentru victoria de la York Robertson a fost recompensat cu 150.000 de lire sterline.



Robertson i-a luat titlul lui Selby la Campionatul Regatului Unit