Snooker

Robertson, debut spectaculos la Openul Australiei

Neil Robertson, marele favorit al publicului local la câstigarea Openului Australiei, a luat un start perfect în turneul gazduit de Bendingo si s-a calificat în optimile de finala cu 5-1 în fata lui Nigel Bond.

Campion mondial în 2010, Robertson nu i-a lasat nicio sansa lui Bond, care a privit primele patru frame-uri din fotoliu, în timp ce blondul de la Antipozi zburda la masa de joc cu break-uri de 135, 81, 92 si 113 puncte.

Bond si-a amintit ca în 1995 disputa finala Campionatului Mondial de la Crucible si a redus din diferenta la revenirea de la cabine, însa meciul s-a încheiat rapid cu un break de 93 de puncte în dreptul lui Robertson.

Clasat pe locul cinci mondial, Robertson poate ajunge pe doi daca va câstiga turneul din tara natala în conditiile în care Judd Trump, Mark Williams si John Higgins nu participa.

”Acest gen de snooker speram sa joc”. Neil Robertson

Robertson va juca pentru un loc în sferturile de finala cu învingatorul dintre Mark Davis, recent încoronat campion mondial la snooker cu 6 bile rosii, si tânarul Jack Lisowski.

Într-o alta partida din primul tur, Stephen Lee a avut nevoie de joc decisiv pentru a-l învinge pe Rory McLeod, scor 5-4.

Lee va juca mai departe cu Jamie Cope, care de asemenea a trecut în decisiv de Ricky Walden, campionul de la Wuxi Classic. Cope a încheiat meciul cu break-uri de 93 si 73 de puncte.

De departe dramatismul maxim a fost atins în meciul care i-a opus pe Ryan Day si Andrew Higginson. Galezul Day a obtinut calificarea în optimi la bila neagra în decisiv, dupa ce revenise în decisiv de la 0-59.

Urmatorul adversar al lui Day se va decide între Matthew Selt si Stuart Bingham, cei doi care vor intra în competitie marti.

Buna performanta în primul tur si pentru galezul Matthew Stevens, care a reusit un break de 128 de puncte în victoria 5-3 obtinuta în fata chinezului Liang Wenbo.



Robertson, debut spectaculos la Openul Australiei