Snooker

Robertson castiga Wuxi Classic in fata lui Higgins

Intr-o reeditare a finalei Openului Bulgariei de la Sofia, australianul Neil Robertson si-a luat revansa in fata scotianului John Higgins si a castigat Wuxi Classic, primul turneu de puncte al sezonului 2013-2014.

Condus cu 5-4 dupa o prima sesiune dominata de Higgins, campionul de la Antipozi a controlat disputa in sesiunea decisiva si s-a impus la final cu 10-7.

Cei doi finalisti si-au impartit primele patru frame-uri, dupa care Higgins s-a distantat la 5-2 si ultimul act parea dezechilibrat. Cel supranumit „Vrajitorul din Wishaw” a reusit break-uri de 70, 93 si 82 de puncte, insa a reusit doar 12 puncte in urmatoarele patru frame-uri.

Robertson a revenit in meci cu break-uri de 52, 113 si 57 de puncte, astfel ca de la 4-5 in debutul sesiunii finale australianul a trecut la conducere, scor 8-5 si 9-6.

Higgins s-a agatat de frame-ul 16 si a recuperat un joc, dar nu a mai avut ce face in al 17-lea, cand Robertson si-a apropiat victoria cu un break de 65 de puncte.

Astfel, nu a fost sa fie al 26-lea titlu din cariera pentru Higgins, insa Robertson si-a trecut in palmares turneul cu numarul opt, consolidandu-si totodata prima pozitie la general.

„Este incredibil ca am castigat doua turnee la rand aici in China, unde in urma cu doar cativa ani m-as fi multumit sa leg doua victorii”, a declarat Robertson dupa meci.

La randul sau, Higgins a spus: „De la 5-2 pentru mine, Neil a jucat foarte bine si a demonstrat ca merita sa fie numarul unu. M-a tinut pe margine pana la 8-5, iar jocul meu de siguranta a fost foarte rau”.

Urmatorul turneu de puncte programat in circuitul mondial va fi Openul Australiei de la Bendigo (8-14 iulie).



Robertson castiga Wuxi Classic in fata lui Higgins