Snooker

Revenire fabuloasa in finala Openului Scotian

Neil Robertson din Australia a revenit de la 4-8 in finala disputata contra chinezului Cao Yupeng la Glasgow si s-a impus in urma frame-ului decisiv, cu 9-8.

Aflat in prima lui finala din cariera, lui Cao Yupeng a inceput sa-i tremure mana in apropierea victoriei dupa ce a ajuns la 8-4 pe tabela.

Chinezul a ratat lovituri din ce in ce mai simple care n-au constituit altceva decat invitatia lui Robertson de a reveni pe tabela.

Si fostul campion mondial, un obisnuit al unor astfel de meciuri cu mare miza, a luat meciul pas cu pas si a reusit in cele din urma sa castige in urma unui decisiv dramatic.

Insa pana acolo Cao Yupeng a ratat bila de meci si turneu in jocul 16 cand a iesit deloc ideal la bila neagra, ultima bila de pe masa. Chinezul a incercat o taietura finala la buzunarul superior stang, bila a voblat intre marginile buzunarului si a ramas pe masa in apropiere.

Robertson indeplinea astfel o simpla formalitate si finala intra intr-un decisiv unde Cao n-a mai fost capabil sa se adune, prabusirea emotionala fiind mai mult decat evidenta.

Dupa ultima lovitura a turneului Robertson s-a indreptat spre oponentul sau cerandu-si scuze pentru ca l-a infrant. Asa ceva aproape ca nu s-a mai vazut pana acum in sportul mondial.

Prin cecul in valoare de 70.000 de lire sterline Robertson va reveni de luni in topul 16 mondial pe pozitia a 15-a, dar australianul nu va participa la Mastersul din ianuarie incepand cu 14 ianuarie.

Pentru amatorii de statistici trebuie stiut ca Robertson a reusit singurul break de peste o suta de puncte al finalei, un 132 in al doilea frame din sesiunea decisiva.

Cao Yupeng ramane cu medalia de finalist si cu performanta de a fi reusit la Openul Scotian primul sau break maxim de 147 de puncte.



Revenire fabuloasa in finala Openului Scotian