Snooker

Reeditarea ultimei finale de la Crucible la Campionatul International din China

Ding Junhui, cel mai bun jucator de snooker al Chinei, are duminica sansa revansei in fata englezului Mark Selby pentru finala de Campionat Mondial pierduta in luna mai la Crucible, Sheffield.

Ding si Selby se vor afla din nou fata in fata in finala unui turneu de clasament, de aceasta data pe terenul jucatorului chinez, la Daqing in cadrul Campionatului International.
 
Selby a completat sambata tabloul ultimului act dupa o victorie zdrobitoare in fata conationalului sau Stuart Bingham, scor 9-3, aceasta dupa ce Bingham a condus in debut cu 2-0.
 
Liderul mondial a egalat in extremis inaintea pauzei (2-2) prin repozitionarea bilei negre in jocul patru. Un singur frame a mai obtinut Bingham din acel moment in urmatoarele opt programate, niciunul insa in sesiunea a doua, castigata de Selby cu un categoric 4-0.
 
Ding il eliminase, vineri, pe Judd Trump, cu 9-4.
 
Va fi a doua finala in acest sezon intre Ding si Selby, dupa ce chinezul a cucerit titlul in urma cu o luna la Mastersul de la Shanghai dupa o finala castigata, cu 10-6.
 
Selby conduce cu 12-11 la general, insa la finale Ding are avantaj (3-1). Castigatorul va primi un cec in valoare de 125.000 de lire sterline.
 
Finala se va disputa dupa sistemul cel mai bun din 19 frame-uri sau primul la zece.



Reeditarea ultimei finale de la Crucible la Campionatul International din China