Snooker

Record: Cel mai lung frame din istoria snookerului disputat in calificarile pentru Crucible

Sursă foto: twitter.com/FM104

Ultima zi a calificarilor pentru Campionatul Mondial de la Crucible, turneu care debuteaza sambata in Sheffield, a dus la corectarea recordului pentru cel mai lung frame din istoria snookerului la nivel profesionist.

Irlandezul Fergal O’Brien l-a invins pe englezul David Gilbert, cu 10-9, si s-a calificat pe tabloul principal de 32 de pozitii.

Frame-ul decisiv, la 9-9, a avut o durata de 123 de minute si 41 de secunde, corectand recordul pentru cel mai lung joc din istorie. Acesta data din 2015, de la meciul dintre Alan McManus si Barry Pinches din cadrul Ruhr Open, cand cei doi au disputat un frame de 100 minute si 24 de secunde.

World Snooker anunta pe pagina oficiala ca frame-ul dintre O’Brien si Gilbert a fost mai lung cu 44 de secunde decat timpul scos de Dennis Kimetto la Maratonul de la Berlin din 2014!

In alta ordine de idei, dublul campion mondial Mark Williams va privi de la televizor faza finala a Campionatului Mondial, fiind eliminat in ultima runda a calificarilor de Stuart Carrington, cu 10-7.

Pe tabloul principal de competitie au acces nu mai putin de cinci debutanti, chinezii Zhou Yuelong si Yan Bingtao, thailandezul Noppon Saengkham, dar si englezii David Grace si Gary Wilson.



Record: Cel mai lung frame din istoria snookerului disputat in calificarile pentru Crucible