Snooker

Real Snooker Tour si-a desemnat primul campion la TAC Biliard. Comentatorii Eurosport s-au duelat in optimi (video)

Clubul TAC Biliard din complexul Sema Park a gazduit la finalul saptamanii recent incheiate prima editie a Swiss Partners Real Snooker Tour, cel mai indraznet proiect de sustinere si dezvoltare a snookerului in Romania.

Primul campion al Real Snooker Tour este craioveanul Alexandru Florescu, jucator care l-a invins in marea finala de duminica pe Paul Croitoru, unul dintre cei trei initiatori ai proiectului, cu scorul de 4-3.

Finala turneului a fost arbitrata de Alex Crisan, primul roman care a ajuns sa arbitreze meciuri din circuitul de elita World Snooker.

Competitia s-a bucurat de meciuri de calitate si de frame-uri promitatoare pentru un viitor glorios, cel mai mare al turneului apartinandu-i lui Claudiu Ilea (82 puncte).

Alte cinci break-uri de peste 50 de puncte au fost realizate si mai multe de 30 si 35 de puncte.

Castigatorul turneului a fost premiat cu 2500 lei, iar cel mai mare break a fost recompensat cu 600 lei, valoarea totala a premiilor ridicandu-se la peste 7000 lei, conform organizatorilor. Taxa de participare a celor 32 de jucatori intrati pe tabloul de concurs a fost de 100 lei, iar diferenta fondului de premii a fost asigurata de sponsorul principal al turneului, Swiss Partners.

Comentatorii Eurosport in meci direct la masa de snooker

Marius Ancuta si Daniel Bontea, cei doi indragiti comentatori ai snookerului la postul Eurosport s-au intalnit, sambata cu incepere de la ora 12, intr-una dintre optimile de finala.

Castig de cauza a avut Daniel ''Sandi'' Bontea, cu 3-0, la capatul unui meci rapid in care cel mai mare break a fost de 39 de puncte.

Vedeti mai jos aspecte surprinse la masa principala a clubului TAC Biliard, cel mai nou si exclusivist loc dedicat snookerului si biliardului din Bucuresti, in primul frame al disputei dintre Ancuta si Bontea.

Cei doi sunt si propietarii clubului deschis in octombrie 2014 in prezenta jucatorului englez Stephen Lee.

In 2009, Marius Ancuta ne-a acordat un interviu in exclusivitate in care a vorbit despre dezvoltarea snookerului ca sport in Romania.

[news-55848]

Real Snooker Tour continua

Urmatoarea etapa a Swiss Partners Real Snooker Tour va avea loc in vara, in lunile iunie sau iulie, dupa cum a declarat Paul Croitoru, unul dintre organizatori, pentru Onlinesport.ro

Mai mult decat atat, Real Snooker Tour Romania anunta sosirea marelui antrenor PJ Nolan - The Head of European Billiards and Snooker Federation Coaching la Bucuresti!
In perioada 23-27 iunie 2015, PJ Nolan va reveni in Romania pentru a-si continua munca inceputa in octombrie 2014. Aceasta este ce-a dea treia sesiune de antrenamente cu marele antrenor.

A doua editie a Real Snooker Tour va avea loc, cel mai probabil, dupa sesiunea de antrenamente sustinuta de PJ Nolan la TAC Biliard.



Real Snooker Tour si-a desemnat primul campion la TAC Biliard. Comentatorii Eurosport s-au duelat in optimi (video)