Snooker

"Racheta" Ronnie O'Sullivan si-a luat viteza la European Masters si ajunge spectaculos in optimi

Dupa o prima zi de intrare in atmosfera, Ronnie O'Sullivan si-a rasplatit fanii prezenti din nou in numar mare in tribunele Circulului Globus cu un joc incantator in fata conationalului sau englez David Gilbert, intr-un meci din turul secund al European Masters, primul turneu profesionist de snooker gazduit de Romania.

O'Sullivan a trecut rapid peste clasicele lovituri de siguranta si a pus primul frame pe tabela pana au avut timp sa se aseze in scaune unii dintre spectatori. S-a oprit la doar 87 de puncte, dar a fost un break decisiv ca in zilele lui bune.

Au urmate alte doua break-uri castigatoare de 77 si respectiv 68 de puncte, dupa care a venit randul lui Gilbert sa arate ca n-a venit la o simpla plimbare in Romania.

Jucatorul care i-a dat emotii lui O'Sullivan in acest an la Crucible, unde Racheta s-a impus greu, cu 10-7, a redus din diferenta prin intermediul unui break de 74 de puncte.

Gilbert a avut sansa lui sa reduca din diferenta in frame-ul cinci, dar O'Sullivan a inchis meciul printr-un break de 50 de puncte obtinand calificarea in optimile de finala.

Faza a competitiei in care il va intalni, miercuri de la ora 19:00, pe nord-irlandezul Mark "The Pistol" Allen. Acesta l-a eliminat in primul tur la Bucuresti pe Daniel Womersley, cu 4-0, unul dintre cei doi amatori ajunsi pe tabloul de 32 de pozitii ale European Masters, faza finala.

Ronnie O'Sullivan a declarat dupa meci ca in disputa cu Gilbert a jucat cel mai bun snooker al sau din acest sezon, in conditiile in care a mai disputat Mastersul de la Shanghai si doua etape de calificari, pentru European Masters si International Championship.

Mark Davis produs surpriza si-l elimina pe Shaun Murphy

In primul meci al sesiunii de seara, Mark Davis a produs surpriza si l-a trimis acasa pe fostul campion mondial Shaun Murphy, cu 4-1. Davis a jucat fara eroare, in conditiile in care Murphy a mers din rau in mai rau nereusind sa-si gaseasca vreun momentul ritmul optim de joc.

Davis a reusit un break de 100 de puncte cu inchidere de masa in frame-ul patru in urma caruia s-a distantat decisiv pe tabela.

Mark Davis il intalneste in optimi pe Liang Wenbo, singurul chinez ramas in competitie, jucator care l-a eliminat pe amatorul Zac Surety, cu 4-1.

Mark Selby, calificare muncita in fata lui Dominic Dale

Campionul mondial in exercitiu Mark Selby a tras din greu pentru a ajunge primul la linia de sosire in fata galezului Dominic Dale. Cel supranumit "Bufonul din Leicester" s-a impus cu 4-2, iar la final a acuzat probleme cu tacul.

"Pastila tacului meu e distrusa", a spus Selby dupa meci, insa acesta trebuie sa-si rezolve problema pana joi seara cand dupa ora 20:00 il va intalni pe Barry Hawkins.

In optimile de finala a ajuns si Judd Trump, invaingator in joc decisiv de la 2-3 in fata lui Ben Woollaston. Frame-ul hotarator a fost al saselea, cand Trump a revenit dupa ce a fost condus si a trimis meciul intr-un decisiv pe care l-a dominat autoritar.



"Racheta" Ronnie O'Sullivan si-a luat viteza la European Masters si ajunge spectaculos in optimi