Snooker

Programul primelor meciuri de la Romanian Snooker Masters

Miercuri debuteaza la Bucuresti prima editie a Romanian Snooker Masters, turneu invitational la care participa 16 jucatori de top si care face parte din calendarul World Snooker.

Regalul de cinci zile pline de snooker începe cu duelul dintre Mark Williams și Ali Carter, iar seara de miercuri se încheie cu un regal, de la ora 19:00. Campionii mondiali din 2010 și 2015, Neil Robertson și Stuart Bingham, au meci direct pentru un loc în faza sferturilor de finală, iar apoi intră în arenă numărul unu mondial, Mark Selby.

"M-am bucurat să aud că turneul din România s-a reluat și că fanii snookerului au șansa să ne vadă pe viu. M-am simțit bine în România de fiecare dată când am participat la evenimentele demo sau competiționale, aveți o țară superbă. Sper ca acest turneu să devină o tradiție în calendarul World Snooker. Voi veni să joc cu mare plăcere, de fiecare dată când va fi organizat. Anul acesta este un tablou foarte puternic, cu cei mai în formă jucători în acest moment, iar meciurile vor fi extrem de disputate", a declarat Mark Selby, actualul campion mondial.

Programul meciurilor din primul tur la Romanian Snooker Masters (numele jucătorului, poziția în clasamentul mondial, țara de origine)

Miercuri, 14 martie, ora 13:00

Mark Williams (7, Țara Galilor) – Ali Carter (12, Anglia), urmat de
Mark King (20, Anglia) – Stephen Maguire (19, Scoția)

Miercuri, 14 martie, ora 19:00

Stuart Bingham (11, Anglia) – Neil Robertson (13, Australia), urmat de

Mark Selby (1, Anglia) – Liang Wenbo (18, China)

Joi, 15 martie, ora 13:00

Barry Hawkins (8, Anglia) – Ryan Day (17, Țara Galilor), urmat de

John Higgins (5, Scoția) – Anthony McGill (16, Scoția)

Joi, 15 martie, ora 19:00

Judd Trump (3, Anglia) – Luca Brecel (15, Belgia), urmat de

Mark Allen (9, Irlanda de Nord) – Kyren Wilson (14, Anglia)

Partidele din primele două tururi, programate de miercuri până vineri, se dispută după sistemul cel mai bun din 7 frame-uri. Semifinalele se vor desfăşura sâmbătă, 17 martie, după sistemul cel mai bun din 9 frame-uri, în timp ce finala de duminică se va juca în două sesiuni, cu un maxim posibil de 19 frame-uri.

Bilete

Biletele sunt disponibile în rețeaua Entertix şi online pe www.myticket.ro şi www.entertix.ro. Fanii snookerului își pot achiziționa bilete pentru primele două zile de întreceri, miercuri și joi, 14 și 15 martie, la prețurile de 50 lei (cat. II), 110 lei (cat. I) și 160 lei (cat. VIP); vineri, 16 martie, la 60 lei (cat. II), 140 lei (cat. I) și 240 lei (cat. VIP); sâmbătă, 17 martie, la 100 lei (cat. II), 200 lei (cat. II) și 300 lei (cat. VIP), în timp ce duminică, 17 martie, biletele costă 140 lei (cat. II), 250 lei (cat. I) și 400 lei (cat. VIP).

La precedenta vizită a circuitului mondial de snooker, capitala României s-a bucurat, în 2016, de o finală memorabilă între Judd Trump şi Ronnie O’Sullivan, câştigată de „Asul din Pachet” Trump după un meci spectaculos, cu scorul de 9-8.



Programul primelor meciuri de la Romanian Snooker Masters