Snooker

Pe urmele lui Ronnie O'Sullivan in Bucuresti. Un adevarat maraton snookeristic

Dupa demonstrativul de sambata seara, cand au incantat publicul adunat sub cupola Circului Globus din Bucuresti, titanii snookerului prezenti in premiera in tara noastra si-au continuat duminica aventura in Micul Paris cu Ronnie O'Sullivan principalul punct de atractie.


sursa foto: ronnieo147.com

Ziua a inceput cu o sesiune de autografe in Mega Mall, unde unul dintre sponsorii evenimentului Snooker Titans le-a oferit fanilor sansa de a primi un autograf si de a face o poza cu indragitii oaspeti.

Desi ora anuntata pentru sosirea celor trei era 13, impatimitii de snooker au ingrosat randurile inca de la orele 11 ale diminetii, asteptand nerabdatori sa fie cat mai aproape de favoritii pe care pana acum majoritatea nu-i vazusera decat dincolo de micile ecrane ale televizorului.

Putin dupa ora 13 cei trei si-au facut aparitia in peisaj si, dupa un scurt discurs tinut de Ronnie O'Sullivan, acestia au trecut la impartit cu generozitate autografe si zambete in obiectivele aparetelor de fotografiat.

O singura ora au avut la dispozitie fanii pentru a trece prin fata celor trei, insa chiar si asa cei trei ambasadori ai snookerului veniti la Bucuresti s-au lasat fotografiati si au raspuns cu amabilitate solicitarilor in acest sens pana cand toata lumea a adunat cate o mica amintire: o semnatura, o poza, o strangere de mana sau cateva cuvinte in limba engleza.


sursa foto: ronnieo147.com

Omagiu pentru Colectiv

A urmat de departe cel mai emotionant moment al zilei, cand Ronnie O'Sullivan, Stuart Bingham si Michaela Tabb au aratat ca, inainte de toate, raman oameni, si au mers la clubul Colectiv pentru a-si exprima sentimentele de regret si compasiune pentru victimele tragicului incendiu din 30 octombrie.

"E foarte trist, am venit aici sa aprindem o lumanare. Ne rugam pentru familiile victimelor, iar cei disparuti nu vor fi uitati", a fost mesajul lui Ronnie O'Sullivan.

La randul sau, Stuart Bingham a adaugat: "Noi jucam snooker, este doar o mica parte a vietii, astfel de lucruri sunt mult mai importante. A fost un moment tragic pentru Bucuresti".

Vizita in Clubul TAC

Cei trei si-au continuat periplul bucurestean cu o vizita in Clubul TAC, cea mai noua destinatie pentru practicarea snookerului si biliardului in Capitala, un loc devenit posibil la initiativa a doi oameni care au contribuit decisiv la promovarea snookerului in Romania, Marius Ancuta si Daniel Bontea, cei doi comentatori ai acestui sport pe frecventele canalului Eurosport.

Peste 100 de fani dintre cei mai pasionati au asteptat mai bine de trei ore sosirea celor trei in Club TAC pentru ceea ce initial s-a spus ca vor fi doua frame-uri. Sub presiunea timpului pana la urma totul s-a redus la un singur frame intre O'Sullivan si Bingham, frame arbitrat de aceeasi Michaela Tabb.

?
sursa: Onlinesport.ro

O ocazie unica pentru fani de a fi la doar cativa zeci de centimetri distanta de cei doi jucatori, o sansa de a-l vedea pe Ronnie O'Sullivan atat de aproape cand isi executa cu o maiestrie aproape de perfectiune loviturile.

“Racheta” nu a ezitat sa-si ia viteza si la un moment dat Michaela Tabb a facut eforturi serioase pentru a tine pasul cu simpaticul Ronnie chiar alergand in jurul mesei, faza pe care nu de putine ori am vazut-o chiar si in circuitul mondial profesionist.

Fiind vorba de un moment relaxant, glumele nu au lipsit din peisaj. Inaintea inceperii frame-ului Ancuta l-a provocat pe Ronnie intrebandu-l daca se risca sa joace cu unul din tacurile de serviciu din club, acesta din urma gustand vizibil gluma.

In pofida mesajelor repetate pentru inchiderea bliturilor in momentul jocului au existat si cateva exceptii, insa Ronnie nu s-a aratat deranjat si intre o combinatie rosie-neagra a tinut sa raspunda cu o gluma: “no problem, flash is good”. Moment care a starnit amuzamentul general.

Inapoi la Circ. Show-ul continua

La mai bine de 24 de ore de la primul meci sustinut in Romania, Ronnie O'Sullivan si Stuart Bingham au revenit la Circul Globus pentru a doua partida din program.

Scenariul primei seri s-a repetat pana intr-un punct, Bingham conducand cu 2-0, dupa care Ronnie a egalat inainte de a prelua initiativa.

Evident ca cei doi au jucat totul pe cartea atacului executand lovituri pe care de altfel intr-un meci oficial nu le-ar fi executat niciodata sau ar fi riscat mult mai putin. Totul pentru spectacol, totul pentru public, inclusiv cele doua frame-uri jucate in plus. S-a terminat 5-5 in cele din urma in spiritul echilibrului unui eveniment demonstrativ.

Cortina a cazut nu inainte ca cei trei sa-si spuna gandurile dupa cele 48 de ore petrecute in Romania, iar Stuart Bingham a smuls cele mai multe aplauze prin discursul sau scurt si la obiect: “Dupa castigarea Campionatului Mondial a fost cel mai frumos weekend din viata mea”.

La randul sau, Ronnie O'Sullivan a spus ca nu are cuvinte de recunostinta pentru ospitalitatea gazdelor din Romania si a promis, inca o data, ca in octombrie 2016 va reveni la Bucuresti pentru Campionatul European, primul turneu profesionist de snooker care va fi gazduit in tara noastra.

Onlinesport.ro a aflat ca acest turneu a carui temelie s-a pus chiar in aceste zile are toate sansele sa se desfasoare tot sub cupola Circului Globus dupa modelul Mastersului German, turneu gazduit de Tempodromul din Berlin cu nu mai putin de sase mese de joc in aceeasi incapere.



Pe urmele lui Ronnie O'Sullivan in Bucuresti. Un adevarat maraton snookeristic