Snooker

Oboseala si-a spus cuvantul pana la urma si Ronnie O'Sullivan paraseste prematur Openul Englez

Programat sa joace in primul meci al zilei de joi, dupa ce cu 12 ore in urma tocmai terminase o partida in frame decisiv, Ronnie O'Sullivan a sucombat in fata mult mai slab cotatului Chris Wakelin, ocupantul locului 70 inainte Openului Englez.

O'Sullivan a inceput lansat si a castigat primele doua frame-uri, primul chiar cu break de 110 puncte, dupa care a inceput sa rateze si Wakelin a obtinut de frame-uri la rand. La randul sau, Wakelin si-a trecut in cont un break de 106 in jocul jocul patru (2-2).

Nu mult a lipsit sa-l ia chiar si pe al patrulea, doua ratari consecutive la bila roz aducandu-l pe Ronnie in meci. O'Sullivan a trimis partida nesperat in decisiv, unde insa a ratat complet lovitura de deschidere.

Wakelin si-a construit un break solid de aproape 50 de puncte prin care a pus presiune pe Ronnie, care a ratat incredibil o bila rosie la buzunarul stang. Avea sa fie ultima aparitie in turneu a "Rachetei", care plateste tribut oboselii acumulate in ultimele saptamani.

O'Sullivan, ca de altfel si Selby celalalt eliminat surprinzator la Openul Englez, au participat la Mastersul de la Shanghai, dupa care au jucat doua demonstrative in Bulgaria, au ajuns la Bucuresti pentru European Masters si in aceasta saptamana au participat la Openul Englez.

Un calendar extrem de stufos pentru jucatori care nu sunt obisnuiti sa joace "din trei in trei zile", pentru a imprumuta o exprimare din limbajul fotbalistic. Snookerul fiind in esenta un sport de rezistenta mentala si de concentrare.

Foto: Cezara Paraschiv/European Masters



Oboseala si-a spus cuvantul pana la urma si Ronnie O'Sullivan paraseste prematur Openul Englez