Snooker

O'Sullivan il invinge pe Trump in joc decisiv si va disputa finala Players Championship

Sursă foto: facebook.com/RomanianSnookerMasters

Meci de mare spectacol, vineri seara, in prima semifinala de la Players Championship intre englezii Ronnie O'Sullivan si Judd Trump, jucatorii cu cele mai multe break-uri de peste o suta de puncte in acest sezon competitional.

Condus cu 2-0 si 5-4, O'Sullivan a obtinut in cele din urma victoria in urma unui frame decisiv care a avut nevoie de refacerea jocului, asa numitul re-rack.

Trump a inceput in forta cu break de 74 de puncte dupa mai multe ratari de ambele parti, dupa care Ronnie a revenit de la 0-2 si a preluat conducerea in urma a trei frame-uri la rand si 311 puncte fara reactie din partea lui Trump.

In frame-ul patru, ultimul inaintea pauzei, O'Sullivan reusea un break de 143 de puncte, cel mai mare de pana acum al turneului. Ronnie l-a devansat astfel in clasamentul pentru bonusul de 5000 de lire sterline pe Mark Williams, care in sferturi reusise un 141.

Cel supranumit Asul din pachet a replicat prin castigarea frame-ului sase, adjudecat cu break mare de 109 puncte. Al 62-lea break de peste o suta al sezonului pentru jucatorul originar din Bristol.

Trump a avut prima sansa in jocul sapte, la 3-3, insa a pierdut bila alba oprind break-ul la 51 de puncte. O'Sullivan i-a lasat pozitie la ultimele doua bile rosii ramase pe masa si Trump revenea la conducere, scor 4-3.

O'Sullivan restabilea egalitatea din mai multe vizite la masa in jocul opt, unul in care Trump a revenit la masa pentru doua snookere. Pe primul il obtinea dupa ratarea lui Ronnie la bila galbena, insa la a doua tentativa cvintuplul campion mondial a gasit bila obiect.

Trump isi trecea in cont frame-ul al noualea dupa o spectaculoasa inchidere de masa cu break de 123 si mai avea nevoie de un singur joc pentru calificarea in finala de duminica.

Meciul a ajuns pana la urma in decisiv dupa un frame zece in care O'Sullivan a avut doua break-uri (18 si 48), iar Trump n-a avut niciun punct pe tabela.

Trump a pierdut bila alba dupa un kick si apoi a comis un fault dupa o taietura fina la buzunarul superior stang. Doar 16 puncte pentru Trump, care sparsese pachetul anterior cu bila neagra si astfel O'Sullivan devenea favorit la victorie.

Ronnie si-a pus deoparte un break consistent, insa Trump nu a cedat si a revenit la masa pentru trei snooker. In cele din urma O'Sullivan trimitea in buzunar si ultima bila rosie, iar meciul se incheia cu victoria sa.

Adversarul din finala se va decide in urma meciului Shaun Murphy - Mark Williams, partida programata sambata seara de la ora 21:00.



O'Sullivan il invinge pe Trump in joc decisiv si va disputa finala Players Championship