Snooker

O femeie incearca sa ajunga pe tabloul principal la Crucible

Pentru Reanne Evans misiunea nu se anunta una deloc usoara dupa tragerea la sorti a tabloului de calificare la Campionatul Mondial gazduit de Sheffield.

Evans il va intalni in primul tur de calificare pe fostul campion mondial Ken Doherty.

In varsta de 29 ani, Evans nu a avut rivala in snookerul feminin, obtinand nu mai putin de zece titluri in cariera.

Ajuns la 45 de ani, Doherty nu a mai fost in ultimii ani o prezenta constanta in circuitul mondial, alunecand pe pozitia a 43-a in ierarhie.

Cine castiga meciul dintre Evans si Doherty mai are in fata alte doua partide pana la obtinerea biletelor pentru faza finala a Campionatului Mondial de la Crucible.

Primii 16 jucatori din clasamentul mondial sunt calificati direct pe tabloul principal, iar in calificari s-au aliniat nu mai putin de 144 de jucatori, concurenta fiind una acerba.

Evans a primit o invitatie din partea WPBSA (trad.- Asociatia Mondiala de Biliard si Snooker).

In calificarile care se vor desfasura intre 8 si 15 aprilie mai participa, printre altii, Steve Davis (n.r. - de sase ori campion mondial), Graeme Dott (n.r. - campion mondial in 2006) sau Jimmy White (n.r. - de sase ori finalist la Campionatul Mondial).

Faza finala debuteaza pe 18 aprilie, iar primii doi favoriti sunt finalistii editiei precedente, Mark Selby si Ronnie O’Sullivan.



O femeie incearca sa ajunga pe tabloul principal la Crucible