Snooker

O femeie face senzatie in calificarile pentru Crucible

Sursă foto: twitter.com/livesnooker

Reanne Evans, una dintre cele doua femei intrate in calificarile pentru Campionatul Mondial de snooker din acest an, a trecut de primul tur.

Evans, fosta campioana mondiala la feminin, l-a invins pe finlandezul Robin Hull, cu 10-8, dupa o revenire fabuloasa de la 7-8.

Cel mai mare break reusit de Evans, castigatoare a 11 titluri mondiale la feminin, a fost de 69 de puncte.

Invinsa de Ken Doherty in urma cu un an in primul tur al calificarilor pentru Crucible, scor 10-8, Evans se afla acum la doar doua meciuri distanta de calificarea pe tabloul principal la Campionatul Mondial.

Urmatorul adversar pentru Evans va fi galezul Lee Walker, cel care a produs surpriza si l-a eliminat pe conationalul sau Matthew Stevens, dublu finalist la Crucible, cu 10-8. Meciul celor doi s-a incheiat la ora Romaniei 3:20 a diminetii de joi!

Wilson, 147

In alta ordine de idei, englezul Gary Wilson a reusit, joi, al doilea break maxim de 147 de puncte din cariera, in prima sesiune a meciului cu Josh Boileau.

Wilson reusise primul sau 147 in urma cu patru ani in calificarile pentru Mastersul Germani.

Acesta este al 131-lea break maxim din istoria snookerului si al 13-lea din acest sezon, respectiv doar al treilea obtinut de un jucator in calificarile Campionatului Mondial.

Alte rezultate din primul tur:

Stuart Carrington 10-2 Alex Borg
Andrew Higginson 10-8 Michael Georgiou
Tom Ford 10-2 Jamie Bodle
Chris Wakelin 10-5 Elliot Slessor
Li Hang 10-9 Fraser Patrick
Mike Dunn 10-6 Andy Hicks
Mark King 10-4 Paul S Davison
Fang Xiongman 10-7 Zhang Anda 
Xiao Guodong 10-2 Tyler Rees



O femeie face senzatie in calificarile pentru Crucible